For femte gang i karrieren vandt Eliud Kipchoge Berlin Marathon, selv om han ikke var tæt på verdensrekorden

Efter et skuffende Boston Marathon i foråret beviste den kenyanske verdensrekordholder Eliud Kipchoge, at han stadig har tempoet til at vinde på den største scene.

Den 38-årige kenyaner vandt søndag Berlin Marathon for femte gang i karrieren, og dermed er han den mest vindende i løbets historie.

Den etiopiske legende Haile Gebrselassie vandt fire gange i træk fra 2006 til 2009, men han må nu overlade rekorden til Kipchoge, som har vundet løbet i 2015, 2017, 2018, 2022 og altså i år.

Både i 2018 og 2022 satte kenyaneren verdensrekord i Berlin, men det kom han ikke tæt på i år under lidt kølige og overskyede forhold i den tyske hovedstad.

Kipchoge lagde godt ud. Efter ti kilometer var han blot fire sekunder langsommere, end han var, da han sidste år satte verdensrekord i løbet.

Han kunne dog ikke holde farten, som kunne bringe en ny rekordtid inden for rækkevidde.

Knap halvvejs ved de 20 kilometer var han 28 sekunder efter splittiden fra rekordløbet for et år siden, hvilket ikke lyder af meget i et maraton, men som er meget svært at indhente.

Ved 35 kilometer var han præcis et minut efter splittiden fra sidste år, og det stod klart, at der ikke ville blive slået verdensrekord.

Vindertiden endte med at lyde på 2 timer, 2 minutter og 42 sekunder. Det var 31 sekunder hurtigere end landsmanden Vincent Kipkemoi, der blev nummer to.

Til gengæld var det 1 minut og 33 sekunder fra hans egen verdensrekord. Den lyder på 2 timer, 1 minut og 9 sekunder.

Kipchoge er med søndagens triumf oppe på 16 titler fra de store maratonløb på sit imponerende cv. Han har blandt andet også vundet London Marathon fire gange.

/ritzau/