Sydkoreaneren Heo Kwang-hee nedlagde Kento Momota, og den topseedede spiller er ude af OL efter gruppespillet.

Den absolut største favorit i herrernes badmintonkonkurrence ved OL i Tokyo, japaneren Kento Momota, er sensationelt ude af turneringen efter det indledende gruppespil.

Onsdag tabte japaneren højst overraskende i to sæt til sydkoreaneren Heo Kwang-hee med cifrene 15-21, 19-21.

26-årige Momota førte ellers 10-5 i første sæt, men så tabte han ti dueller i træk, og en smertefuld nedtur var begyndt.

Dermed er turneringens bedstseedede spiller færdig ved OL, selv om programmet ellers så godt ud for Momota i forhold til at skabe en hjemmebanetriumf.

Nu bliver det i stedet Heo Kwang-hee, der går direkte i kvartfinalen - skridtet længere i turneringen, end det Viktor Axelsen og Anders Antonsen tidligere onsdag kvalificerede sig til.

Momota følger dermed i fodsporene på den japanske tennisstjerne Naomi Osaka, der heller ikke kunne håndtere presset på hjemmebane og røg tidligt ud af kvindernes singlerække.

Badmintonspilleren forlænger også sin OL-forbandelse.

For fem år siden var han ikke med ved OL i Rio, fordi han afsonede karantæne for illegal gambling.

I 2019 smadrede han konkurrenterne på stribe og vandt 11 turneringer og tabte bare 6 ud af 73 kampe det år.

En af sejrene i 2019 var ved VM, hvor han forsvarede sit verdensmesterskab ved at tæve Anders Antonsen i finalen med de ydmygende cifre 21-9, 21-3.

Et trafikuheld i januar 2020 var ved at ødelægge Momotas karriere - og en af de andre passagerer i bilen omkom ved ulykken. Den japanske badmintonspiller kom dog tilbage og nåede at vise, at han stadig besidder et højt topniveau.

Da OL blev flyttet et år på grund af coronapandemien, undgik han at gå glip af legene på hjemmebane, men hans deltagelse endte alligevel uventet tidligt for ham selv og den badmintongale japanske befolkning.

/ritzau/