OB var i efteråret det klart mindst scorende mandskab i Superligaen med kun 16 træffere, og fansene ledte med det lange lys efter en målscorertype i vintertransfervinduet.

Han kom bare ikke, og det førte stor kritik med sig. Først til sommer dukker Nicklas Helenius op på Fyn.

Bedømt ud fra mandagens sejr på 3-0 over Randers kan Helenius godt begynde at skærpe sine i forvejen gode afslutningsfærdigheder, for flere af OBs offensive spillere glimtede i regnen på EWII Park.

»Det er de samme spillere, vi spiller med, og vi har været meget igennem med spørgsmålstegn ved vores angribere og resultater i træningskampene, så det var fint med en sejr. Den smager godt, og vi vil gerne have mere af det.«

Det var det helt store spørgsmål. Netop hvad de selvsamme spillere har fået at drikke i løbet vinterpausen.

Det ene flotte mål overgik nemlig det andet, da Joan Edmundsson i første halvleg bragte Superligaens bundprop foran ved at sætte Erik Marxen fuldstændig ved sidelinjen for derefter at klaske den ind ved kanten af feltet.

Messi-agtigt mål

Og det fortsatte efter pausen. En time inde i kampen lavede svenske Rasmus Jönsson et Messi-agtigt mål, da han fra midten af feltet afdriblede halvdelen af Randers’ hold for til sidst at afdrible målmanden og sætte den køligt i netmaskerne.

Og som om det ikke var nok, fordoblede Rasmus Jönsson sin totale målscore i denne sæson med endnu en pragtkasse, da han igen satte Johnny Thomsen i Randers’ forsvar og smed bolden op i hjørnet.

Træner Kent Nielsen havde ikke svaret på den opskrift, BTs udsendte havde håbet på.

»Vi har bare fået fornyet energi af at holde vinterpause, så der har ikke været noget med noget trylledrik. Alle vores tre mål er perler. Rasmus Jönssons første mål er sateme godt, og han løber helt fra midten. Han har en evne til at glide af på folk. Alle tror, de kan tackle ham, men prøv at snakke med folk, som spiller over for ham. Når det kommer til stykket, glider han af på dem. Det er han rigtig, rigtig dygtig til. Han har det lidt svært, hvis der er meget trafik og fysik, men han er dygtig til det dér. Det koster noget at løbe 60 meter og alligevel have coolness og afdrible målmanden,« forklarede Kent Nielsen og tilføjede:

»Kvaliteten på vores afslutninger er på et meget, meget højt niveau. Det er den helt store forskel. Det var den start, vi havde håbet og troet på. Det giver os noget ro til næste kamp på lørdag. Der er ingen tvivl om, at når vi har været igennem et meget, meget mentalt hårdt efterår, så bare det at vi kom væk fra det hele, gav os ny energi, for i bund og grund sluttede vi efteråret godt af med en sejr og en uafgjort og spillede tætte kampe, men det krævede enormt meget mentalt.«

En god kamp ikke nok

Trods et spil, der ikke lignede noget, der kunne sammenlignes med nedrykning eller at ligge på sidstepladsen i Superligaen, er Kent Nielsen bevidst om, at holdet ikke klarer livet oven på kun én god kamp.

»Vi er en del af nedrykningsstriden. Ikke fordi vi har brugt mange ressourcer på at tænke det igennem. Vi har fået en god start, men det bliver også lagt til side i morgen, og så kigger vi optimistisk på at vinde igen på lørdag.«

»Jeg har sagt, at FCK og Brøndby i særklasse var de bedste i efteråret. Derefter kom stort set alle de andre 12 hold. Det kan godt være, der har været stor pointforskel, men holdene ligger væsentligt tættere på hinanden, end man tror. Det er også derfor, at jeg har en fornemmelse af, at det er en meget, meget tæt Superliga,« lød det fra Kent Nielsen, som beklagede, at Rasmus Jönsson ikke kunne blive interviewet inden avisens deadline.

Den svenske angriber blev straks efter kampen hevet ud til dopingkontrol. Måske fordi kontrollanten ligesom alle andre sad og måbende over de flotte mål.