Sæsonens fjerde trænerfyring i Codan-Ligaen i ishockey: Rungsted Cobras' svenske cheftræner, Göran Karlström, fik i går sparket to måneder før kontraktens udløb. Samme skæbne led hjælpetræner Joakim Nilsson.

Resten af sæsonen varetages træningen af klubbens eks-coach og nuværende sportschef, Per Holten Møller, som får russeren Pavel Kostichkin og canadieren Randy Maxwell som spillende hjælpetrænere.

Bag fyringen ligger et massivt pres fra spillersiden. Utilfredsheden med den temperamentsfulde Göran Karlström har ulmet et stykke tid.

For Niels Poul Bryrup, formand for Rungsted Cobras A/S, der driver førsteholdet, er det vigtigt at pointere, at parterne skilles som venner.

"Bestyrelsen har et godt forhold til Göran, som er en fin fyr, men vi har lyttet til spillerne," siger han.

"Der har længe været kommunikations- og motivationsproblemer. Og da vi alligevel skal have ny træner næste sæson, tænkte vi:

Hvorfor ikke prøve nu. Måske er det lige dét, der skal til for at få de sidste ti procent ud af holdet."

For Göran Karlström, der kom til Rungsted i 1998 efter et succesrigt arbejde i IC Gentofte, kom fyringen i går som det berømte lyn fra den klare himmel.

"Jeg må indrømme, at det var en chokbesked. Jeg har lovet bestyrelsen ikke at udtale mig i dag," lød hans korte kommentar.

I januar imponerede Rungsted med finalesejr i pokalturneringen Air Canada Cup over grundseriens tophold, Frederikshavn, og nordsjællænderne starter torsdag i Vojens play off med et enkelt bonuspoint i kvartfinalepuljen efter en ærefuld fjerdeplads.

Resultatmæssigt er det svært at se, at der skulle være grund til beklagelse i Rungsted.

De superambitiøse Cobras-bagmænd, for hvem tilsyneladende kun guldet tæller, spiller unægtelig højt spil.

Rungsted er i øvrigt kendt for at behandle sine trænere dårligt. Eksemplerne gennem årene har været mange. For to år siden gik det ud over Per Holten Møller, som fik fyresedlen midt i kontraktperioden.

Pudsigt nok skal han i de kommende play off-kampe være træner for flere af de spillere, bl.a. russerne og True-brødrene, som var med til at få ham fyret.

Rungsted vil i den kommende måned kunne præsentere sin nye træner.

Tidligere på sæsonen fyrede Herlev, Gladsaxe og Vojens træneren, og som tidligere nævnt i B.T. ligger det fast, at Jiri Justra ikke får kontrakten forlænget i Frederikshavn.

Andre læser også