En stjerne kommer øjeblikkeligt til den danske håndboldliga, mens to stjernefrø venter til næste sæson.

Sønderjyske HK, der ligger sidst i rækken, har forhandlet sig til enighed med den østrigske kanonskytte og landsholdsspiller Sorina Teodorovic, der senest vil være klar til at spille for klubben, når den vigtige kamp mod Team Fox Nord spilles den 4. januar i Frederikshavn.

Redningskvinden Teodorovic, der under pigenavnet Lefter tidligere har spillet i Hypo Niederösterreich og senere i norske Bækkelaget og spanske Ferrobus Valencia, kom før denne sæson til DSC Oldenburg, der var rykket op i 2. Bundesliga.

Der har hun i de seks kampe, hun har deltaget i, scoret 69 gange.

Sønderjyske HK har også givet den ungarske målvogter Orsoloya Kurucz, der forleden var til prøvetræning, et tilbud, som hun tygger på.

Sønderjyske HK og Fox Team Nord har i bunden af ligaen hver et enkelt point.

Eftertragtede tvillinger
Samtidig ser det ud til, at det bliver Aalborg DH, der snupper de eftertragtede norske Lunde-tvillinger, Kristine og Katrine, fra Våg Kristiansand.

GOG og Ikast-Bording begyndte med at byde, men siden er Viborg, Slagelse og Aalborg gået ind i jagten og har klart smidt GOG og Ikast-Bording ud på et sidespor.

»Vores næstformand Michael Nøvig har fortalt, at Viborg, Slagelse og Aalborg alle har været i Kristiansand for at tale med de to spillere,« fortæller forretningsfører Jan Øystein Berge fra Våg, der i øjeblikket er nummer to i norsk kvindehåndbold.

Katrine Lunde er målvogter og Kristine Lunde højrehåndet bagspiller, og begge er med i Norges VM-trup.

I Norge er man ikke i tvivl om, at økonomisk velfunderede Aalborg står bedst i kampen om de to Våg-spillere, men man vil dog selv strække sig langt for at holde dem.

»Katrine og Kristine har en klausul i deres to års kontrakt, så de kan rejse kvit og frit til sommer, hvis de opsiger deres kontrakt inden den 1. februar,« fortæller Våg-forretningsføreren.

I Aalborg siger man blot, at klubben vil præsentere eventuelle nye spillere til april.

ora