Foråret er fodboldmæssigt kort og kompakt herhjemme, så der er ikke råd til mange svipsere, hvis Brøndbys Thomas Kahlenberg vil gøre sig noget håb om at få en EM-plads.

Forleden blev han trods en ikke helt optimal spillemæssig start på foråret udtaget til næste uges landskamp mod Spanien.

»Det er altid overraskende, når man bliver udtaget til landsholdet. Det er jo ikke noget, man går og regner med,« siger midtbanespilleren, som Morten Olsen tydeligvis ser som fremtidens mand.

»Nu handler det bare om at gøre det så godt, som jeg kan i foråret. Hvis det går rigtigt godt, vil jeg selvfølgelig ærgre mig, hvis jeg ikke kommer med til EM. Men i første omgang fokuserer jeg 100 procent på Brøndby,« siger han.

Kahlenberg kender godt sin plads i hierakiet omkring landsholdet.

»Holdet giver mere eller mindre sig selv til EM, men der er nogle få boblere, hvor jeg så er i blandt. Jeg ved da udmærket, at jeg er blandt de aller yderste. Men bare det at være med ville være en kæmpe oplevelse.

Og så må man bare tage den eventuelle, smule spilletid, som man vil kunne få som en ekstra bonus,« siger Kahlenberg, som kamp efter kamp bliver synet af store klubbers spioner på tribunerne. Men det tager han nu stille og roligt.

»Jeg har jo fem år tilbage af min kontrakt, men jeg går da ud fra, at klubben fortæller mig, hvis der er nogle konkrete henvendelser. Det har der ikke været indtil videre,« siger midtbanespilleren, der sammen med holdkammeraterne i aftenens tv-kamp ude mod FC Nordsjælland skal sikre forårets første point. peb