Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kevin Magnussen røg ud i anden kvalifikationsrunde, da startrækkefølgen til Monacos grandprix skulle på plads.

Det så lovende ud til at starte med, men sluttede skuffende for Kevin Magnussen, da kvalifikationen til Monacos Formel 1-grandprix lørdag løb af stablen.

Danskeren røg ud i anden kvalifikationsrunde og starter som nummer 13 søndag. Magnussens holdkammerat, Mick Schumacher, holder to pladser længere tilbage som nummer 15.

Hjemmebanehelten Charles Leclerc tog pole position i sin Ferrari og starter derfor forrest søndag. Leclerc, der er født og opvokset i Monaco, skal søndag forsøge for første gang i sin Formel 1-karriere at gennemføre et løb i egen hule.

Leclerc starter lige foran holdkammeraten Carlos Sainz og Red Bulls Sergio Perez. De to ramlede sammen til sidst i tredje og sidste kvalifikationsrunde efter at begge mistede kontrollen med deres biler i sving otte med få sekunders mellemrum.

Den forsvarende verdensmester, Max Verstappen, holder i fjerde startposition søndag.

Kevin Magnussen gik i sikker stil videre fra første kvalifikationsrunde, Q1, hvor 20 blev til 15. Danskeren sluttede med ottendebedste tid, mens Mick Schumacher kun lige klarede sig videre som nummer 14.

Men i Q2 sluttede det altså for Magnussen, der fik sit sidste forsøg på at sætte en god tid spoleret en smule af trafik.

Kvalifikationen til Monacos grandprix betragtes som særlig vigtig i forhold til ved andre løb, da det normalt er besværligt at overhale på den smalle bane i fyrstedømmet. Derfor er det en fordel at starte så langt fremme som muligt.

Søndagens løb, der er sæsonens syvende, starter klokken 15. Max Verstappen fører VM-stillingen med seks point ned til Charles Leclerc.

/ritzau/