Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Carsten Werge var særdeles skuffet over, at prisen som Årets Sportsjournalist gik til Ekstra Bladets Jan Jensen - og ikke til ham selv på vegne af det hold af Viasat-journalister, som afslørede Michael Qureshi for at opdigte sine egne kilder. Den skuffelse udmøntede sig i en situation, som i følge sportsjournalisternes formand, afslørede et mangel på format hos Werge.

Men først gav tv-journalisten udtryk for sin skuffelse:

»Jeg synes ikke det er i orden. Jeg synes selvfølgelig, at Viasat skulle vinde den pris. Vi er måske klassens frække dreng, men nogle gange er det os, der sætter trenden for journalistikken,« sagde Carsten Werge efter at være blevet forbigået.

Der er ni medlemmer af bestyrelsen i Danske Sportsjournalister, som skulle beslutte, hvem der skulle have prisen. To kunne imidlertid ikke deltage, fordi de var kollegaer med de nominerede og dermed inhabile.

Andreas Kraul, formand for Danske Sportsjournalister, forklarer, hvordan man afgør, hvem der skal have prisen.

»Prisen som Årets Sportsjournalist er ikke anderledes end andre priser. Det er en jury med selvstændige holdninger til, hvad der er god sportsjournalistik, der træffer valget. Når man vælger en, bliver andre skuffede. Jeg kan sige så meget, at det har været en tæt afgørelse, uden at jeg kan komme det nærmere end det.«

»Jeg kan godt forstå, at Viasat er skuffede. Men jeg ville også kunne forstå, hvis Jan Jensen havde været skuffet, hvis han ikke havde vundet, når man ved, hvor mange timers hårdt arbejde, som han har lagt i at gå op mod sportens mægtigste institutioner. Det er svært at sammenligne de to ting. Jeg forholder mig til, at vi har en afgørelse, som er truffet af syv selvstændige individer, og ingen af os havde haft noget imod, hvis Carsten Werge havde vundet.«

Werge beskyldte efter prisuddelingen bestyrelsen for at mangle den kvalitet, som foreningen fortjener. Han kaldte bestyrelsen 'inkompetent'. Det fik Andreas Kraul til at komme med følgende opfordring:

»Jeg synes, at Carsten Werge skal stille op til bestyrelsen. Jeg kunne sagtens bruge en hånd mere.«

Werge afviste desuden at stille op til et foto sammen med sine to konkurrenter til prisen.

»Jeg havde ikke lyst til at være en del af det billede. Det var Jan Jensens øjeblik,« forklarede en synligt skuffet Werge.

Det ærgrede Andreas Kraul:

»Det synes jeg er mangel på format, og jeg synes ellers, at Carsten Werge har stort format,« konstaterede sportsjournalisternes formand.

Andre læser også