'Fodboldfruer' har det nemt.

Den kliché har Josephine Siw mødt flere gange. Hun er nemlig selv en såkaldt 'fodboldfrue' og har dannet par med landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg i seks år.

»Jeg er blevet konfronteret med, at jeg har taget den lette vej, fordi min mand er fodboldspiller. Men jeg synes, jeg har taget den svære vej,« fortæller Josephine.

For livet som 'anden til venstre' er ifølge hende andet end Gucci i garderoben. Det er også familiefødselsdage, som man går glip af, at man skal tilsidesætte sig selv og turde blive kastet på dybt vand i form af nye kulturer.

Parret fandt sammen i 2015, og de blev forlovet i 2019.
Parret fandt sammen i 2015, og de blev forlovet i 2019. Foto: Foto: Privat
Vis mere

Men noget af det hårdeste ved at være kone til en professionel fodboldspiller er, at man står alene med mange ting.

»Når Pierre er meget væk, så ved han, at det hele hænger sammen herhjemme, fordi jeg har styr på det,« fortæller Josephine.

Sammen har parret Rosa på tre og Theo på snart ét år. Familien har siden september 2020 boet i Nordlondon, fordi Pierre-Emile spiller i Tottenham.

»Vi skulle flytte med en baby på ti uger, en pige, der næsten var tre, og Pierre sov ude fem gange om ugen. Det var altså hårdt arbejde,« husker Josephine.

Pierre-Emile og Josephine har børnene Rosa og Theo.
Pierre-Emile og Josephine har børnene Rosa og Theo.
Vis mere

Og netop denne situation er meget rammende for livet som en fodboldstjernes bedre halvdel. Josephine har en bachelor fra CBS, men går hjemme og passer børnene og hjemmet. Med andre ord jonglerer hun med alle de daglige gøremål og sørger for, at hendes mand kan koncentrere sig om fodbolden.

»Pierre kan ikke holde barnets sygedag. Så det passer ham rigtig godt, at jeg er hjemme og har den fleksibilitet, fordi den har han ikke,« siger hun.

Så det kan godt være, at det hedder 'Pierre-Emile Højbjergs karriere'. Men ifølge hans hustru er der altså tale om et stærkt samarbejde:

»Det er nemmere for Pierre at være ham, han er på banen, fordi han har os,« konstaterer Josephine.

Dette er sagt med kærlighed i stemmen. Og en stor bunke taknemmelighed. Josephine sætter nemlig pris på, at Pierre-Emile Højbjerg er sød til at italesætte, hvis læsset har været tungt derhjemme.

»Det anerkender han altid. Han tager det aldrig for givet, at jeg er der til at få det hele til at flaske sig,« fortæller hun og understreger, hvor stolt hun er af sin mand:

»Jeg er glad for, hvor vi er, og jeg nyder at se Pierre blomstre. Det er sjovt at se sin partner udvikle sig – så kan man kun blive imponeret og stolt,« fortæller Josephine, der ifølge hende selv også er under udvikling.

»Jeg har selv en morfar, der spillede professionel fodbold, og min mormor har altid sagt, at de år, der dannede hende allermest, var de år, hvor hun rejste rundt. De har gjort hende til den, hun er, fordi man bliver kastet på dybt vand og løser det,« fortæller Josephine.

Hun tror på, at årene i udlandet er noget, parret vil tænke tilbage på, når det er overstået, som de bedste år.