Offentlige svømmehaller, offentlige træningscentre.

Jeanette Ottesen har lagt en plan. En anderledes plan.

Efter at have født datteren Billie-Mai kort før jul sidste år satser hun nu på at vende tilbage som topsvømmer. Men det bliver i nogle andre rammer end de velkendte og trygge forhold i det danske elitesystem, hvor hun har befundet sig i hele sin karriere. Det fortæller hun i et interview med DR Sporten.

I stedet vil den 30-årige svømmer klare det selv. Med hjælp fra ægtefællen Marco Loughran. Han er selv tidligere svømmer - nu er han Jeanette Ottesens træner.

»Den nemme løsning ville være at læne mig op ad Dansk Svømmeunion og Team Danmark, og det er måske fjollet, at jeg ikke gør det. Men jeg kan ikke love dem, at jeg står klar på vandkanten 6:30 hver morgen, når jeg har et spædbarn. Jeg vil nå tilbage på den store scene på min egen måde, ikke deres. Jeg har udlevet min drøm i så mange år, at jeg ved, hvad der skal til for at blive toptunet, og det vil jeg gerne bevise,« siger Jeanette Ottesen til DR Sporten.

Så nu tager hele familien i svømmehallen sammen, når det passer i tidsplanen - for familien 'skal med hele vejen'. Jeanette Ottesen springer i bassinet og træner, mens Marco Loughran tørskoet dirigerer fra bassinkanten. Med lille Billie-Mai i klapvognen.

Og ja, der bliver såmænd også tid til at amme inden de mange ture frem og tilbage i vandet.

Marco Loughram og Jeanette Ottesen ved en tidligere lejlighed. Vis mere

Målet for Jeanette Ottesen er at komme med til OL i 2020 i Tokyo. Første store test bliver allerede ved DM i juli, hvor hendes tilstedeværelse også gerne skulle vække interessen hos potentielle sponsorer. Uden Team Danmark i ryggen, skal hun nemlig selv finde pengene. Planen ved DM er at 'svømme så hurtigt, at nogen kan se ideen i at støtte', som den svømmende mor udtrykker det.

Og det er faktisk også på grund af rollen som nybagt mor, at Jeanette Ottesen overhovedet har sat planen om et storslået comeback i værk. Egentligt skulle karrieren være afsluttet med EM på hjemmebane i København i december sidste år, men det var ikke muligt på grund af graviditet og fødsel.

»Det er hårdt at være mor og elitesvømmer samtidig, men det er det eneste rigtige for mig lige nu. Jeg skal tilbage på den store scene, og det kribler i mig, når jeg snakker om det. Jeg er nødt til at slutte af på en ordentlig måde. Hvis Billie-Mai en dag spørger, hvorfor jeg stoppede med at svømme, kan jeg ikke klare tanken om, at det var på grund af hende. Nu er jeg først færdig, når jeg har nået mit femte OL i 2020,« siger Jeanette Ottesen til DR Sporten.