Da Janne Kolling sidste mandag spillede sin sidste kamp på fløjen for det danske håndboldlandshold mod Ungarn i Århus Arena, blev det ikke kun den sidste kamp på landsholdet, men den sidste i hendes håndboldkarriere.

Janne Kolling havde ellers fortsat kontrakt med Slagelse for næste sæson, men må bukke under for en alvorlig knæskade og stopper nu helt med at spille håndbold på topplan.

- Jeg havde håbet at slutte efter næste sæson, men nu har jeg trænet som vanvittig i to måneder for at komme tilbage, men kan ikke løbe på grund af smerter. Så efter at have konsulteret nogle specialister, som har rådet mig til at stoppe, har jeg valgt at sige fra nu, lyder det fra Janne Kolling, som dog til sommer vil gennemgå endnu en knæoperation for at slippe af med smerterne - men håndbold på topplan er det helt slut med.

Janne Kolling tiltræder i stedet en stilling som projektleder i den nyoprykkede ligaklub Slagelse FH, hvor hun skal være med til at opbygge klubbens profil og varetage kontakten til klubbens sponsorer, desuden vil hun et par gange om ugen assistere Anja Andersen i hallen ved at træne klubbens fløjspillere.

- Janne har valgt at stoppe på grund af sin skade, og når vi ikke kan få glæde af hende på banen, så ser vi frem til at kunne bruge hende i administrationen. Desuden skal hun være med til at træne vores fløjspillere, og det kan vi ikke få nogen bedre til at gøre, siger Slagelses pressechef, Brian Mollerup, der på mandag ved et pressemøde i Slagelse kan præsentere Janne Kollings afløser samt flere nyindkøb til den kommende sæson.

32-årige Janne Kolling scorede et enkelt mål på straffekast, da hun spillede sin sidste landskamp nummer 250 mod Ungarn og fik her en fortjent hyldest i den nye Århus Arena. 5000 tilskuere var mødt op for at sige farvel til en af Danmarks største håndboldspillere, som var med hele vejen op gennem de gyldne halvfemsere og fik en flot afslutning på landsholdet, da hun var med til at vinde OL-guld for anden gang i Sydney.

- Jeg er glad for, at jeg kom mig over korsbåndsskaden i første omgang, så jeg kunne være med til at vinde OL-guld igen, og jeg føler, jeg har fået så meget ud af min håndboldkarriere, at jeg ikke har mere, jeg skal nå. Desuden er jeg meget beæret og stolt over den afslutning, jeg fik af Dansk Håndbold Forbund, lyder det fra Janne Kolling.

Janne Kolling startede i ungdomsårene karrieren i Hornbæk ved Randers, mens hun som senior har gjort sig i de danske klubber Viby, Viborg og Lyngså, mens hun ligeledes har spillet i både Spanien, Norge og på Færøerne.

I denne sæson har hun være med til at sikre Anja Andersens tropper fra Slagelse oprykning til Håndboldligaen, men problemer efter en korsbåndsoperation har dog holdt hende ude store dele af sæsonen og satte altså også det endelige punktum for karrieren.

/ritzau/