Jan Ø. Jørgensen har opgivet håbet om at komme tilbage til verdenstoppen. Derfor stopper badmintonspilleren karrieren.

»Jeg kan ikke se mig selv i øjnene længere, når jeg ikke kan se frem til at spille med helt fremme i de store turneringer. Det er det, jeg spiller for, men det har været langt væk de seneste tre år. Derfor er det heller ikke en beslutning, jeg har truffet ud af det blå,« siger han.

I øjeblikket kæmper han med efterveer fra en hofteskade og lagt sammen en svær hælskade for tre år siden, har det dannet grundlag for beslutningen. Lyder det i en pressemeddelelse.

»Da jeg havde min hælskade, havde jeg de her tanker, så det har været en proces de seneste år. Det har været en præmis, at jeg har ondt hver dag, så det har været rigtig svært, og nu holder jeg ikke til det mere,« siger han.

Jan Ø. Jørgensen efter en af karrierens største triumfer, sejren ved China Open i 2016.
Jan Ø. Jørgensen efter en af karrierens største triumfer, sejren ved China Open i 2016. Foto: STR
Vis mere

32-årige Jan Ø. Jørgensen siger øjeblikkeligt stop med landsholdsbadminton efter 12 år, men spiller videre i klubregi for Vendsyssel i de kommende måneder. Til oktober siger han så definitivt farvel i forbindelse med Denmark Open.

Han træner for sidste gang med i landsholdsregi i morgen, onsdag.

I stedet står han foran en flytning til Tyskland for at følge sin hustrus karriere. Han er gift med håndboldspilleren Stine Jørgensen, der fra den kommende sæson skal spille for SG BBM Bietigheim.

Hos Badminton Danmark sætter man pris på, hvordan Jan Ø. Jørgensen ikke bare selv har skaffet store resultater, men også hjulpet en ny generation af badmintonspillere frem.

»Jan har jo været en kulturbærer og rollemodel på det Nationale Elite Træningscenter. Han begyndte sin karriere med at træne med Peter Gade og Kenneth Jonassen, og hos dem fik han en ekstraordinær uddannelse i både spil og især træningskultur. Det har han taget med og givet videre til den næste generation, og både Viggo (Viktor Axelsen, red.), AA (Anders Antonsen, red.) og (Rasmus, red.) Gemke skylder Jan stor tak for hans træningsindsats og sparring igennem årene. Jan har betydet rigtig meget for den høje kvalitet, der er i herresinglekategorien pt., og det skal han have stor tak for. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden,« siger Badminton Danmarks Elite- og sportschef, Jens Meibom.

Jan Ø. Jørgensens bedste placering på verdensranglisten var som nummer to i 2017. Og det var her de opslidende skadesforløb begyndte. Det sendte ham helt ned som nummer 155 i verden, men han har siden kæmpet sig tilbage til en 22.-plads.

Nu er det altså snart helt slut.

»Jeg har kæmpet en kamp for at komme op, hvor jeg var før mine skader. Men der er sket meget i herresingle siden 2017, og spillet har rykket sig. Min lyst og ivrighed og ærgerrighed for at tro på, at det kan lade sig gøre, den har været forsvindende det seneste stykke tid,« siger badmintonspilleren.