Rusland er smidt ud af BWF i hvert fald for nu. Det oplyser BWF. Årsagen er invasionen af Ukraine.

Mens russiske specialforbund er smidt uden for døren i en lang række internationale sportsforbund for længe siden, så er det først nu Det Internationale Badmintonforbund (BWF) tager skridtet.

BWF skriver på sin hjemmeside, at man har suspenderet medlemskabet for Ruslands badmintonforbund (NBFR) grundet invasionen af Ukraine.

Ifølge meldingen fra BWF skyldes det, at Rusland har invaderet en lang række områder i Ukraine, som det internationale samfund anerkender som ukrainsk territorium. Det strider mod reglerne for medlemskab af BWF.

Forbundet udelukkede tidligt alle russiske og hviderussiske spillere fra at deltage i BWF-turneringer, efter at Rusland sidste år i februar invaderede Ukraine.

I august i år ændrede man dog på reglerne, så russiske og hviderussiske spillere kunne stille op under neutralt flag som individuelle atleter.

I badminton er det de nationale forbund, som tilmelder spillerne til BWF-turneringer. Det giver selvsagt problemer for de russiske spillere, når NBFR er smidt ud af verdensforbundet.

Derfor arbejder BWF stadig på at finde en løsning, hvor de berørte spillere kan afvige fra den normale procedure og tilmelde sig selv.

Beslutningen om at suspendere NBFR ud af BWF skal endeligt godkendes på en kongres i 2024.

/ritzau/