Det må da være Danmarks bedste fodbold-par! Thomas Gravesen og Gitte Pedersen er kærester - og snart er de klubkammerater i Everton. I forvejen er de fælles om den rød-hvide danske landsholdstrøje, og nu kan de altså i fremtiden også lave en fælles hylde i klædeskabet til Evertons blå bluse.

Thomas Gravesen debuterede i sidste måned i Premier League med så stor effekt, at de engelske tv-kommentatorer nærmest gennembrød lydmuren med deres begejstring.

Gitte Pedersen er lidt bagefter, for hun har endnu ikke haft sin første træningsdag, men det skyldes kun en knæskades kvælertag, som hun i månedsvis har kæmpet for at slippe ud af.

Nu er den 21-årige landsholds-pige ved at være klar, og da hendes tre år ældre kæreste i forgårs satte sig i flyet for at komme hjem til landskampene mod Nordirland og Bulgarien, satte hun sig på sædet ved siden af for at komme hjem og træne sammen med de gamle holdkammerater i Vejle.

"Jeg har ikke rigtig lyst til at starte helt på bar bund i Everton uden at være i form til at træne igennem, men jeg glæder mig til at spille for klubben. Når jeg finder formen, så tror jeg da også, at jeg igen er med på landsholdet," lyder det fra Gitte Pedersen, der siden april har døjet med en ledbåndsskade i knæet.

Mødet med engelsk kvinde-fodbold har allerede givet nogle overraskelser.

"Det er noget underligt noget, for jeg fik lidt af et chok, da jeg hørte, at de kun træner en gang om ugen - fredag aften.

Det lyder lidt mærkeligt og temmeligt motions-agtigt, men de har altså seks engelske landsholdsspillere i truppen og siger, at de er forsvarende pokalmestre.

Nu har jeg set dem spille, og de ser faktisk rigtigt gode ud," fortæller Gitte Pedersen om The Everton Ladies, som holdet kaldes.

Hun har bestemt ikke tænkt sig at blive en stille, hjemmegående fodbold-kone, der bare bakker sin partner op uden selv at have så meget indhold i hverdagen.

Sygeplejeskole

"Det kunne jeg ikke holde ud. Jeg søger også ind på en sygeplejerskole i Liverpool, for den fire-årige uddannelse passer perfekt med den fem-årige kontrakt, som Thomas har skrevet med Everton - hvis han ellers bliver her tiden ud," forklarer Gitte Pedersen.

"Jamen, hun skal da også i gang med selv at lave noget. Ellers kommer jeg jo bare hjem fra træning en dag, hvor hun har fået nok af det hele og står og har pakket sit tøj og er på vej hjem til Danmark," lyder skræmme-visionen fra Thomas Gravesen, der ser ud til at gyse ved tanken.

"Jeg har fået en skøn start på livet i Liverpool med nogle rigtigt gode kampe for Everton - selv om den sidste uge har været meget skidt og har givet lidt dårlig stemning i klubben," indrømmer "Graver" med tanke på de chokerende, uventede nederlag i Worthington Cupen til Bristol Rovers efter straffesparks-konkurrence - danskeren scorede selvfølgelig(!) - og 0-3 nederlag hjemme mod oprykkerne Ipswich i lørdags.

"Vi har lavet nogle kæmpestore forsvarsfejl, og så har vi brændt nogle enorme chancer - og det er jo ikke den allerbedste kombination, hvis man gerne vil vinde en fodboldkamp.

Men jeg ser stadig masser af muligheder i Everton, for det tager altså tid at spille de mange nye ind på holdet. Jeg nyder virkelig engelsk fodbold," fastslår Thomas Gravesen.

Beatles og meget andet

Det samme kan han sige om det hus, som parret, Hr. og Fru Everton, har lejet lidt udenfor Liverpools pulserende storbyliv på en stille strandvej, skønt beliggende ned mod vandet.

"Vi er ikke helt på plads endnu, men det har været vidunderligt at flytte væk fra hotellet, selv om det da var et fint sted at bo i en periode. Det er bare ikke det samme at bo i en papkasse, ligesom charmen hurtigt forsvinder, når man skal sove, spise og alt muligt andet i det samme lille værelse.

Huset er dejligt, men vi mangler især at få nogle danske kanaler til tv'et. Når vi nu falder til ro, skal vi til at opleve byen lidt mere med Beatles-museum og alt det andet - og så skal vi da også se mere til England generelt og vil på tur til London, så snart jeg får et par dage fri," siger Thomas Gravesen.

Det vil hans kæreste sikkert gerne være med til - hvis det bare ikke lige bliver på en fredag aften.

For der træner The Everton Ladies.