Max Verstappens bil fik problemer i Saudi-Arabiens kvalifikation, hvor Nico Hülkenberg slog Kevin Magnussen.

Racerkøreren Kevin Magnussen har været en tand langsommere end holdkammeraten hos Haas Nico Hülkenberg i træningerne op til Saudi-Arabiens Formel 1-grandprix.

Og mønsteret gentog sig i lørdagens kvalifikation, hvor begge tjekkede ud efter anden runde af kvalifikationen, Q2.

Det var dog marginaler, som adskilte kørerne. Hülkenberg endte kvalifikationen som nummer 11, mens Magnussen sluttede på 13.-pladsen mindre end en tiendedel af et sekund langsommere.

- Det er, hvad det er. En 13.-plads er okay. Man starter stadig okay der. Men der var lidt mere i det, siger Magnussen til Viaplay og forklarer:

- Vi havde desværre et bremseproblem. Og måske som konsekvens af det et problem med nedgearinger. Når det er så tæt, som det er her, er det lidt irriterende.

Også i Bahrains kvalifikation sakkede Magnussen bagud i forhold til Hülkenberg, men til gengæld sluttede danskeren bedre i grandprixet som nummer 13 - to pladser foran tyskeren.

Den forsvarende verdensmester Max Verstappen vandt sæsonens første grandprix, men lørdag fik hans Red Bull-bil problemer.

I anden kvalifikationsrunde klagede hollænderen over motorproblemer, og da han kørte i pitten, stod det hurtigt klart, at han ikke kom tilbage på banen.

Han står derfor til at starte søndagens løb som nummer 15, men spørgsmålet er, hvilke løsninger Red Bull skal tage i brug for at gøre raceren klar til løbet.

Verstappens udfordringer lagde maksimalt pres på Sergio Perez, som kørte helt til grænserne i forsøget på at skaffe holdet den eftertragtede pole position.

Mexicanerens mission lykkedes. Han satte konkurrenterne til vægs og vandt komfortabelt foran de nærmeste konkurrenter, Ferraris Charles Leclerc og Aston Martins Fernando Alonso.

Det lover godt for Red Bull, som i Bahrain tog de to topplaceringer og så særdeles overlegen ud.

Søndagens grandprix begynder klokken 18 dansk tid.

/ritzau/