'Det er farligt'. 'Du er vanvittig'. 'Overvej at stoppe'.

Det er blot nogle af de beskeder, der er tikket ind hos OL-atleten Shauna Coxsey.

Hun er stadig at finde på klatrevæggene, og det er i og for sig ikke så underligt. Men alligevel bliver hun lige nu ramt af en del kritik.

Årsagen er, at hun er højgravid, men det har ikke stoppet hende i at klatre.

»Jeg tog et aktivt valg om at være ærlig og dele min rejse på de sociale medier for længe siden. Gennem hele min karriere. Og det ændrede sig ikke, da jeg blev gravid,« fortæller Coxsey til The Independent.

Den 29-årige brite har vundet medaljer ved VM og EM, ligesom hun repræsenterede England ved OL i Tokyo i 2021.

Og mens mange hylder hende for stadig at holde fast i sin sport, selvom hun venter barn, har hun altså også måttet høre på de negative kommentarer. Noget, hun vidste ville komme, da hun begyndte at dele klatrevideoer med babybulen.

Men Shauna Coxsey understreger, at der er styr på det, og at hun er i dialog med fagfolk og eksperter. Og så er det vigtigt for hende at vise, dels at folk er forskellige, dels at en kvinde selv kender sin egen krop bedst.

Shauna Coxsey under kvalifikationen til OL.
Shauna Coxsey under kvalifikationen til OL. Foto: MOHD RASFAN
Vis mere

»Tanken om, at nogen stopper med at gøre noget, fordi de er bange for at blive dømt, er virkelig trist. Kvinder er i stand til at vurdere en risiko, uanset om de er gravide eller ej. De er måske endda endnu bedre til det, når de er gravide, fordi ingen kommer til at vende sig om og sige, man ikke elsker sit barn. Det har været en ret fascinerende tid på en måde – for det er så nemt at sidde bag en computer og skrive hate,« siger hun.

For Shauna Coxsey er det nærmest mere sikkert at klatre end at gå på gaden, fordi hun er den klodsede type, der falder over egne ben, fortæller hun.

Den britiske OL-atlet er lige nu 39 uger henne, og hun har planer om at dyrke klatring udenfor, når hun har født.