Den uautoriserede spilleragent Klaus Mathiesen, der også er midtpunkt i en opsigtsvækkende sag om dokumentfalsk, har flere lig i lasten.

For de to tidligere Lyngby-spillere Stefan Schmidt og Andreas Havlykke blev mødet med Klaus Mathiesen og den græske klub Panahaiki en fæl skuffelse.

Efter kun fem minutter prøvede den uautoriserede agent at få en underskrift fra de to spillere. Klubben han handlede for var den græske 1. divisionsklub Panahaiki, der ikke engang vidste, hvilken funktion de to spillere havde på en fodboldbane.

December. Klokken er 17.00. En engageret Klaus Mathiesen ringer begejstret og fortæller Andreas Havlykke, at Panahaiki er meget interesseret i at få Lyngby-spilleren til Grækenland. Men det skal gå hurtigt, så der er ingen tid at spilde - allerede en time efter samtalen vil præsidenten for den græske klub møde Lyngby-spilleren.

Men det er ikke kunne Havlykke klubben er ude efter, kollegaen Stefan Schmidt skal også til møde med klubbens topfolk - præsidenten og præsidentens søn.

En time efter står Andreas Havlykke og Stefan Schmidt sammen med Lyngbys andetholdstræner Erik Larsen på Hotel Esplanaden i det indre København. Erik Larsen har kort tid efter Lyngbys konkurs den 4. december sidste år stillet sig til rådighed som en ekstra sikkerhed for de spillere, der har brug for det. Et tilbud begge spillere altså siger ja til før mødet med grækerne og den uautoriserede spilleragent.

Mødet udvikler sig hurtigt til en ren skandale. Præsidenten og præsidentens søn ved ikke, hvem de to spillere er. Forsvars-, midtbane- eller angrebsspillere - de er total kolde. Der skal handles, og det skal gå stærkt.

En kort og overfladisk gennemgang af løn og boligforhold på fem minutter er alt, hvad Mathiesen og de to grækere bruger til at friste de to spillere. Fem minutter og så skal de to underskrifter på papir.

Erik Larsen beder til stor forundring for Klaus Mathiesen om en lille pause. Alle tre er enige: Forestillingen er den mest forrykte, de nogensinde har været med til, så de beslutter at afbryde mødet. Og her stopper kontakten til grækerne og Klaus Mathiesen.

I dag - fire måneder efter mødet på Hotel Esplanaden - bryder Andreas Havlykke ud i latter, da B.T. ringer for at høre, hvordan han opfattede grækerne og Klaus Mathiesen.

»Det var helt til grin. Grækerne vidste overhovedet ikke, hvem vi var, da vi præsenterede os selv. De var rene amatører. Faktisk kunne vi have bildt dem hvad som helst ind,« siger Andreas Havlykke.

Selvom de to spillere sad i en yderst presset situation, grundet Lyngbys konkurs, havde Havlykke ikke de store betænkeligheder ved at afslå grækernes tilbud.

»Godt nok var Erik med os som en ekstra sikkerhed, men hverken Stefan eller jeg var i tvivl om, at det her lugtede langt væk. Det virkede som om, at vi bare skulle hyggesnakke i et par minutter og så skrive under bagefter. Det var forrykt.

Jeg ved ikke, om de så havde regnet med, at vi skulle mødes i Grækenland to dage efter med al vores oppakning, og så starte et nyt liv dér. Faktisk skulle vi anstrenge for ikke at komme til at grine i de fem minutter mødet varede. Det var værdiløst,« fortæller Andreas Havlykke.

Klaus Mathiesen forstår derimod ikke kritikken af mødet. »De mødte klubbens præsident, de fik lidt at vide om byen og om boligforholdene dernede. Alt var som det skulle være. Det svarer lidt til en Lotto-kupon. Enten kan man vælge at tage imod den, eller også kan man lade være. Længere er den jo sådan set ikke,« siger Klaus Mathiesen.

Men var det ikke amatøragtigt, at klubbens repræsentanter ikke vidste om de var forsvarsspillere eller angribere? »Det vidste de da også godt. Selvom de aldrig havde set Havlykke spille, så vidste de faktisk godt, at han var centerforward.

Og så lå det lidt i luften at Havlykke ikke skulle til Grækenland alene, så derfor var Stefan også med,« siger Mathiesen og afviser Havlykkes kritik af mødet. »Mødet foregik, som såden et normalt plejer at forløbe. Mere har jeg sådan set ikke at sige til det.«

Klaus Mathiesen har tidligere på året haft en særdeles uheldig rolle i forbindelse med Christians Lundbergs mislykkede ophold i græsk fodbold. En handel som Spillerforeningens direktør Mads Øland direkte advarede imod, fordi Klaus Mathiesen var involveret i handelen.

Den tidligere AB-spiller måtte i nattens mulm og mørke flygte fra Grækenland sammen med sin kone og børn i frygt for grækernes repressalier. Den græske klub havde ikke skaffet familien den lovede bil, hus eller løn.

I øjeblikket er Lundbergs spillerlicens i Grækenland, og han arbejder p.t. som postbud. Stefan Schmidt og Andreas Havlykke spiller derimod stadig fodbold på topniveau i henholdsvis AaB og Farum.