Foto: Lars Møller/ARKIV

Med et imponerende ridt sikrede den danske dressurrytter Andreas Helgstrand sig søndag plads i World Cup-finalen. Som eneste nation får Danmark tre ryttere med.

Danmarks bedste dressurrytter, Andreas Helgstrand, på den blot ni-årige Gredstedgaards Casmir leverede søndag en præstation uden sammenligning. Ved et World Cup-stævne i Neumünster red ekvipagen så fuldendt, at den blev belønnet med hele 78,30 procent og med den imponerende score sikrede parret sig samtidig den sidste ledige plads i World Cup-finalen.

- Det gik virkelig godt, det var hans bedste præstation til dato. Programmet er endda lidt for svært, det passer ikke helt til ham. Men det er en superhest, der har det hele, og der er meget mere i ham endnu, sagde Andreas Helgstrand efter ridtet.

I World Cup-finalen om godt en måned får Helgstrand følgeskab af Nathalie zu Sayn Wittgenstein og Anders Dahl, der allerede var kvalificerede. Danmark bliver dermed eneste nation, som får de maksimale tre ryttere med i feltet på 15. Hvis Lars Pedersen, der til dagligt rider i USA, ligeledes kvalificerer sig i næste weekend, bliver det op til landstræneren af udpege de tre danske deltagere.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.