Det var ikke kørernes skyld, at Haas havde en skidt sæson i 2019, slår teamchef Günther Steiner fast.

2019 var en sæson til glemmebogen for Haas' Formel 1-team. Også for holdets danske kører, Kevin Magnussen.

Danskeren fik kun skrabet 20 point sammen i VM-stillingen og sluttede som nummer 16 ud af de 20 kørere. Teamkammerat Romain Grosjean blev nummer 18 med kun 8 point.

Til sammenligning blev Magnussen nummer 9 i 2018 med 56 point, mens Grosjean blev nummer 14 med 37 point.

Trods den næsten endeløse række af skuffelser gennem året er det også Magnussen og Grosjean, som i 2020 skal sidde bag rattet i Haas-bilerne.

Og det er teamchef Günther Steiner helt tryg ved.

»Jeg mener ikke, at vores knap så gode sæson på nogen måde kan tilskrives dem (kørerne, red.), og derfor fortsætter vi med vores kørerkonstellation,« siger Steiner til f1i.com.

»Vi må være ærlige og sige, at de ikke kunne gøre mere med den bil.«

Efter at være blevet nummer 5 i konstruktørernes VM-stilling i 2018, var Haas næstdårligst af de 10 hold i motorsportens fuldblodsklasse i år. Bilen fungerede simpelthen dårligt gennem hele året – især i selve løbene.

Magnussen og Grosjean gjorde det også sværere for hinanden et par gange i løbet af sæsonen, da de to teamkammerater, som også er rivaler, kørte ind i hinanden.

Günther Steiner talte med store bogstaver over for dem et par gange, men de episoder er parkeret i garagen for teamchefen.

»Man kan altid gøre det bedre, når man ikke kører ind i hinanden, men de forsøgte bare for meget på nogle tidspunkter,« siger Steiner.

»Jeg mener ikke, jeg kan sige, at de ikke leverede et godt stykke arbejde i år.«

2020-sæsonen indledes i vanlig stil i australske Melbourne. Det sker midt i marts.

/ritzau/