Mønter slynget i panden koster. Hvor meget afgør UEFAs disciplinærudvalg tirsdag den 21. september. Her udmåler fodboldlederne den straf, der skal tilfalde AS Roma efter den dramatiske Champions League-kamp onsdag aften i Rom mod Dynamo Kiev, hvor den svenske topdommer Anders Frisk fik en mønt i hovedet og måtte syes med flere sting i panden.

En straf kunne bl.a. være, at Dynamo Kiev vinder kampen, en anden kunne være, at AS Roma fremover mister rettigheden til at spille på hjemmebane i Champions League.

Bødestraf og omkamp er for mild en straf. I hvert fald hvis man spørger Lars-Åke Lagrell, ordførende i det svenske fodboldforbund:

»En bøde vil være en mild straf i den her sammenhæng. I så fald skal det være en bøde, som gør ondt.«

Sportsdirektøren i AS Roma, Franco Baldini, sagde i går om hændelsen:

»Jeg håber virkelig, at politiet får fat i den person, som kastede mønten. Jeg vil gerne se ham alvorligt i øjnene.«

Efter kampen blev de tre dommerkolleger af sikkerhedsmæssige årsager kørt med politieskorte til deres hotel.

Anders Frisk havde knap fløjtet til pause, da han kort efter blev ramt i hovedet af en mønt fra en vred tifoso. Den svenske dommer sank sammen. Med blodet fossende fra hovedet blev han ført hen til spillertunnellen i sikkerhed for de vrede Roma-fans.

Den ondsindede stemning opstod kort før pausen, da Frisk gav Romas Philippe Mexes det røde kort for at sparke ud efter Maris Verpakovskis, Kiev.

»Jeg følte mig ikke i fysisk form til at fortsætte kampen, og man kunne ikke længere garantere for sikkerheden,« sagde Frisk om sin beslutning, om at afblæse kampen i pausen.

Dynamo Kiev førte 1-0.

mml@bt.dk