Kahlenberg og Retov kan med et solidt forår spille sig til en kontrakt i udlandet.

Malaga: De står som to af Brøndbys bedste salgsobjekter, og et godt forår for både Thomas Kahlenberg og Martin Retov kan realisere drømmen om udlandet.

Mange sportsdirektører har i løbet af efteråret fået hvisket navnene på Brøndbys nummer 7 og 9 i øret, men klubben har konsekvent afvist følere fra interesserede klubber i vinterpausen.

Til sommer vil det dog være en overraskelse af de helt store, hvis ikke Kahlenberg eller Retov bliver næste navn på Brøndbys salgsliste.

»I den perfekte verden vinder jeg guld med Brøndby og får en god kontrakt med en udenlandsk klub, men det er jo ikke altid, at man kan få sin vilje,« siger Martin Retov, der sammen med resten af Brøndby-truppen satte kurs mod Spanien tirsdag for at finpudse formen, inden SAS Ligaen genoptages i weekenden.

Haster ikke
»Der er mange, der ikke tror mig, når jeg siger, at jeg ikke har sat mig et mål for, hvornår jeg skal til udlandet, men det passer. Selv om jeg er 25 år til maj, så haster det ikke for mig, men det er klart, at hvis jeg skal udvikle mig på et højere niveau, så er en udenlandsk klub jo ideel,« siger Martin Retov, der i slutningen af 2004 blev kåret til Årets Spiller i Brøndby af både klubben og tilhængerne.

Den teknisk stærke Thomas Kahlenberg har for sin del også kun fokus på en eneste ting i foråret.

»Vi skal ende øverst i ligaen i år. De sidste to års andenpladser kan vi ikke bruge til noget, så al min fokus bruges lige nu på at fortsætte niveauet fra efteråret, hvor jeg syntes, at det gik godt, og så ved man aldrig, om udlandet følger med som en bonus på en god sæson,« forklarer Kahlenberg.

De mange spillere i Brøndby-truppen, der allerede har prøvet udlandet uden de store succesoplevelser gør også, at Thomas Kahlenberg ikke hopper på det første, det bedste tilbud.

»Jeg vil gerne ud, mens jeg er ung, for jeg er også klar over, at man på et tidspunkt trænger til luftforandring og ny inspiration. Men jeg har jo også set på mange af mine holdkammerater, at en udenlandsk kontrakt ikke nødvendigvis er lykken.

Derfor skal det være det helt rigtige tilbud, men det er nogle overvejelser, man må gøre sig, når det konkrete tilbud kommer. Først da vil jeg tage stilling, men om det kommer til sommer eller om et år, gør mig ikke så meget,« siger midtbanespilleren.