På en dag, hvor de store klubber i England ellers ikke gjorde meget væsen af sig – hvis overhovedet noget – landede en nyhed, der vel nok kan få de fleste sæder rundt omkring i England til at ryste en smule. Pep Guardiola skal være ny manager i Manchester City til sommer. Nu tager hans far, Valenti Guardiola, bladet fra munden og fortæller, hvordan hans søn vil gå til opgaven.

Det sker i et interview med BBC Sport.

»Jeg tvivler på, at han har den engelske måde at spille fodbold på i tankerne. Jeg tror, han bliver nødt til at ændre den måde, hvorpå man tænker fodbold i England,« siger den stolte far til BBC, da de besøger ham i hans hus i den spanske by Santpedor, beliggende i Catalonien.

Her fortæller han om, hvordan hans søn altid har elsket fodbold, og at en stensikker vinder til jul var at give ham en ny bold, som han kunne spille med.

Det har været hyppigt diskuteret, hvorvidt Guardiolas spillestil kan blive implementeret i England, som er en langt hårdere fysisk liga end eksempelvis Spanien. Men her fortæller faderen, at man i hvert fald ikke skal regne med, at Pep Guardiola vil begynde at benytte sig af lange bolde. I stedet vil han vride sin hjerne for måder, hvorpå han kan komme til succes i det som Per Frimann, der er fodboldekspert på Tv3 Sport, har kaldt for »Guardiolas største udfordring som træner«.

»Sejr, sejr og atter sejr. Det er hvad, der driver ham. Men man skal vinde på en bestemt måde og i de klubber, som han har været i, har man måtte ændre på måden, hvorpå man spiller. Afleveringer, afleveringer og så på det rette tidspunkt bang! Så ligger den i målet. Ikke noget med de der lange bolde. Det har han aldrig brudt sig om,« siger far Valenti Guardiola til BBC sport.

Pep Guardiola har som manager haft gigantisk succes i Barcelona, hvor han blev den yngste træner nogensinde til at vinde Champions League. I Bayern München har han vundet mesterskabet to år i træk, men den internationale succes er udeblevet, efter at det tyske storhold i to omgange er røget ud i semifinalen.

Som spiller nød Guardiola også succes. Han blev i 1997 tildelt anførerbindet af hans vel nok kommende største ærkerival, Louis Van Gaal, der er manager i den røde del af Manchester.

 
Se de nominerede til månedens mål i januar. Giv din stemme på 6'erens Twitterside.
Vis mere