Maja Grønbek fik for en sjælden gang chancen mod Brasilien, og hun sagde tak for tilliden med en god fight i en afgørende fase. Samtidig blev det til tre scoringer.

Alligevel var Skovbakken-spilleren ikke jublende glad. Holdet havde ganske vist kvalificeret til 1/4-finalen, men det var i en kamp med meget svære arbejdsbetingelser for en spiller, som kun sjældent får mulighed for at vise noget overfor landstræner Jan Pytlick.

"Det er da hårdt at sidde ude på det yderste mandat, men heldigvis har jeg fået oparbejdet en stærk psyke. Det er ligesom kommet helt af sig selv under denne turnering," siger Maja Grønbek, med et lidt opgivende udtryk i øjnene.

Grønbek har imidlertid ikke tænkt sig at give op.

"Nej, men ikke alle dage er lige morsomme. Jeg kommer trods alt fra en klub, hvor jeg er vant til at spille samtlige 60 minutter i hver kamp, og så til en situation med stort set ingen spilletid.

Sådan noget bliver man da frustreret over, men jeg får heldigvis en masse opbakning af mine holdkammerater. Jeg snakker også tit med min holdkammerat Lone Mathiesen, som selv har været i den samme situation ude på venstre fløj.

Nogle gange kan jeg bare følge mig nede i et dybt hul, hvor jeg ikke kan se nogen udvej. Jeg har så den fordel, at jeg i kampene kan spille helt frit. Jeg har intet at miste. Jeg har alt at vinde," understreger Maja Grønbek.

"Jeg skal da gerne indrømme, at Jan Pytlick og jeg ikke just er enige. Jeg vil gerne ind og vise, hvad jeg egentlig kan. Han vælger så at give andre flere chancer, mens jeg stort set ingen får. Og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Han tror åbenbart mere på andre.

Jeg var dog godt klar over, at jeg sad på et yderst mandat i truppen. Jeg var bare nok ikke helt klar over, at jeg sad så yderligt. Så der er mange dage, hvor jeg er rigtig ked af det. Man bliver ikke just i godt humør. Jeg kan kun blive bedre, hvis jeg oftere får mulighed for at bevise mit værd," fortæller Maja Grønbek, der i seks kampe har siddet udenfor i de fire.

"Langt hen ad vejen forstår jeg udmærket mange af hans synspunkter, men hvorfor skal det lige gå ud over mig? Bare Pytlick dog ville tro på mig."