Rødt kort og ballade i kulissen i den århusianske SAS-ligaklub.

De to irske lejesvende fra Celtic Glasgow, Liam Miller og Mickey Doyle, kommer ikke tilbage til AGF til den sidste kamp mod Silkeborg. Liam Miller er i karantæne efter sin udvisning i går, og Mickey Doyle har mistet lysten til at være i AGF efter at være blevet vraget til kampen i går.

Sæsonen er forbi, og det sluttede i en misstemning, som vælter AGFs plan om at købe i hvert fald Miller og muligvis Doyle.

Holdkammeraterne har mistet tålmodighed og tolerance over for de to irske hidsigpropper.

»Millers udvisning gav en positiv effekt, fordi det samlede resten af holdet, og vi ville vise, at vi kan klare os uden de spillere, der ikke vil yde en rigtig holdpræstation,« sagde Jacob Laursen.

Ugen har budt på intern ballade i AGF. De to irske spillere samt polakken Tomasz Mazurkiewicz fik først nej, men derefter ja til at deltage i en U-21 turnering i Toulon med deres landshold. AGFs ledelse har ikke forklaret kovendingen fra mandag til tirsdag, men det kan bunde i en trussel fra Miller og Doyle omhandlende de sidste tre runder.

I går var Mickey Doyle vraget til AGF-truppen for første gang.

»Det er vanvittigt, når jeg har været en af holdets bedste i foråret. Jeg har tabt meget for AGF og ser ingen fremtid her.

I dag var Celtics assistentmanager Kenny McDowell på Århus Stadion, og så sidder jeg uden for.

Celtic har tilbudt ny kontrakt, men den kunne være bedre, og det ville jeg gerne have arbejdet for i dag. Nu må jeg gøre det i Toulon. AGFs sidste kamp? Vi må snakke om, hvordan jeg kan blive fri for den,« sagde Doyle.

Han tog imod kammeraten Liam Miller, da han fik marchordre tre minutter efter pausen for en væmmelig tackling på Peter Christiansens ben.

Liam Miller gik alene mod kabinen. Ingen på AGF-bænken rørte på sig.

Det er den bedst annoncerede udvisning i lang tid på Århus Stadion. Alene i de første fem minutter lavede Miller tre frispark, og det eneste væddemål, der kunne laves, var på farven af det kort, der med sikkerhed ventede ham.

Selv var Liam Miller sur over, at det blev det røde. »Der var ingen ingen ond hensigt i min tackling. Gult kort havde været i orden.

Men jeg var frustreret over at skulle spille på en ny plads på midtbanen, og jeg er træt af den diskussion, vi har haft omkring turneringen i Toulon.

Mickey og jeg var glad for at komme til AGF, og vi har lært meget, men siden Marc Rieper forlod klubben, har det ikke været sjovt.

Jeg er suspenderet i de to sidste kampe, men man skal ikke beskylde mig for at sigte efter rødt kort, så jeg er udenfor. Jeg spiller for holdet, og det gør jeg altid. Næste sæson er helt åben. Som Mickey har jeg også et tilbud om forlængelse fra Celtic, men vi er jo langt fra 16-mands truppen, så det er ikke så fristende.

Nu satser vi det hele på Toulon. Jeg tvivler på, at jeg kommer tilbage til AGF,« sagde Liam Miller.

Skalaen med strafpoint siger alt om de to brushoveder. Liam Miller står med 68 strafpoint og udsigt til to karantænedage. Så har han haft i alt fire. Doyle er noteret for 31 og har været spærret i to kampe.

»Det var uprofessionelt af Liam Miller. Udvisningen var helt korrekt. Fremtiden for de to irske spillere kan jeg ikke sige noget om nu,« erklærede AGF-træneren Hans Petersen.