Kevin Magnussen kørte 111 omgange i første test i Renault-raceren, som dog fik problemer i den sidste time.

Barcelona: For anden dag i træk stoppede Renault-raceren pludselig på banen, men Kevin Magnussen kan alligevel glæde sig over en fornuftig debut for sit nye Formel 1-team.

Kun i den sidste time før lukketid viste bilen åbenlyse problemer, da den to gange gik i stå, men begge gange fik holdet af mekanikere gjort den køreklar igen, så danskeren kunne notere 111 omgange på sin første testdag.

Specielt i formiddagens afdeling fik Magnussen kørt nogle tiltrængte kilometer i en bil, der hidtil havde været plaget af softwareproblemer og motorstop, der gjorde de to første dage til en frustrerende oplevelse for teamkollegaen, Jolyon Palmer.

Allerede på førstedagen gjorde Kevin Magnussen da også klart, at han var mere end tilfreds med at teste på dag tre og fire, så han slap for begynderfejlene, og trods onsdagens lidt hakkende afslutning viste den vurdering sig rigtig.

At danskeren med 1 minut og 26,014 sekunder satte dagens fjerdebedste tid, skal man ikke lægge alverden i, fordi den hurtige måling blev sat med bløde, hurtige dæk, hvilket ikke alle benyttede sig af.

Til gengæld var de 111 fuldførte omgange et stort skridt i den rigtige retning i sammenligning med de to første dage, hvor Palmer i alt blot nåede 79.

Onsdagens flittigste kører var med afstand Carlos Sainz jr., der kørte 161 ture rundt på den 4,6 kilometer lange bane i sin Toro Rosso-racer.

Mercedes nåede et tilsvarende antal omgange, men her havde Nico Rosberg og Lewis Hamilton efter to dages hårdt arbejde valgt at dele dagens dont imellem sig.

Fjerde og sidste testdag i denne omgang afvikles torsdag, og også her er det Kevin Magnussen, der styrer Renault-raceren.

/ritzau/