»Små klubber spiser ikke brød til, når det går godt.« Det siger en dybt skuffet Kim Poulsen oven på tirsdagens fyring i Superligaklubben Viborg.

»Jeg er vel det, man kan kalde et offer for en succes. Viborgs ledelse er blevet for forvænt med gode resultater. Og det har resulteret i, at forventningerne og kravene til holdet er steget i et omfang, jeg vil kalde urealistiske.

Nu vil man altid ligge i top fire-fem, og det mener jeg altså ikke er realistisk for en lille klub som Viborg,« siger Kim Poulsen, som efterlyser tålmodighed i mindre klubber, der oplever modgang.

»Det er ikke altid, at mindre klubber kan håndtere, at det lige pludselig går rigtigt godt. Så stiger ambitionerne til højder, hvor de ikke hører hjemme.

Det var lidt det samme, da jeg blev fyret i Århus Fremad. Der var vi rykket op, jeg ved ikke, hvor mange gange i træk, men da det så gik lidt skidt på toppen, så var tålmodigheden væk«, lyder det fra Kim Poulsen.

»Nu husker jeg en vis dansk storklub sidste år, som ikke havde de forventede resultater med deres nye træner. Mange nævnte, at fyring var eneste udvej, men en stærk ledelse udviste tålmodighed, og sagde at en trænerfyring ikke var et tema.

I dag er der vist ingen, der kritiserer den beslutning«, siger Kim Poulsen med direkte adresse til Brøndby og Åge Hareides succes.

Kim Poulsen erkender, at han kunne mærke de dårlige vibrationer i klubben, og at en fyrreseddel lå i luften, men at den kom så hurtigt, var en bombe.

»Jeg havde altså regnet med i hvert fald at få den såkaldte skæbnekamp på søndag mod Silkeborg med,« siger Kim Poulsen. Viborgs spillertrup virkede ikke ligefrem utilfreds med fyringen af Kim Poulsen. Blandt flere spillere var der snarere lettelse at spore efter Kim Poulsens afgang. Til det siger Poulsen:

»Nu er det jo sjældent, at spillere ligefremt brokker sig over en fyring. Det er simpelthen for uhensigtsmæssigt. Men det er da rigtigt, at der var en vis mathed i truppen, uden jeg ligefrem vil kalde det for uro.

Spillerne måtte erkende, at der var hårdt at nå toppen, men langt langt sværere at blive der. Og så er jeg altså ikke typen, der har til hensigt at gøre alle tilfredse. For så når man kun en ting, og det er fiasko,« siger Kim Poulsen.