En skræmmende og meget alvorlig ulykke indtraf natten til tirsdag dansk tid i den amerikanske Nascar-serie under løbet Daytona 500.

Her var racerkøreren Ryan Newman i spidsen på den sidste omgang af det mest prestigefyldte løb af dem alle, da det pludselig gik helt galt.

Han blev efterfølgende fragtet direkte til hospitalet, mens både racerkørere, fans og alle involverede alle holdt vejret. Senere kom den gode nyhed så.

I en pressemeddelelse fra løbsarrangøren Nascar natten oplyser de, at Ryan Newman bliver behandlet på Halifax Medical Center og har pådraget sig meget alvorlige, men ikke livstruende skader. Du kan se den voldsomme ulykke i videoen øverst i artiklen

Foto: Mark J. Rebilas
Vis mere

Ryan Newman var førende i løbet på sidste omgang, da bilen blev skubbet ind i racerbanens barriere og kom på tværs af banen. Bilen væltede rundt på taget og blev ramt af en anden bil, inden den kurede over målstregen på taget.

Hele Mustang-bilens indre bur, der er designet til at beskytte kørernes hoved, var ødelagt.

Denny Hamlin udnyttede ulykken og tog i stedet sejren i det ikoniske løb.

Køreren, der ramte Newman anden gang, Corey Lajoie, var meget bekymret efter ulykken.

Ryan Newmans bil blev tippet rundt og ramt af andre biler i et uhyggelig uheld natten til tirsdag dansk tid i racerløbet Daytona 500.
Ryan Newmans bil blev tippet rundt og ramt af andre biler i et uhyggelig uheld natten til tirsdag dansk tid i racerløbet Daytona 500.
Vis mere

»Jeg håber, at Newman er okay. Det er det værst tænkelige scenarie, og jeg kunne ikke køre nogen steder hen end ind i røgen,« skriver Corey Lajoie på Twitter.

Løbet Daytona 500 køres i byen Daytona Beach i Florida på banen Daytona International Speedway.

Det bliver betegnet som det største og vigtigste løb i Nascar-serien og har den største præmiesum af alle løbene.

Det er samtidigt sæsonens første løb i serien.

Foto: Mike Ehrmann
Vis mere

Løbet er blevet kørt siden 1961 og ses af op mod 20 millioner tv-seere hvert år.

En af dem var i år USA's præsident, Donald Trump, der giver sin støtte til Ryan Newman på Twitter.

»Jeg beder for Ryan Newman. En stor og modig Nascar-kører,« skriver Donald Trump.

I Nascar-serien kører man i lukkede standardvogne i modsætning til Indycar-serien, der indeholder det andet store løb Indy 500, hvor der nøjagtigt som i Formel 1 køres i åbne biler.