TBILISI: Det lyder utroligt, men det er sandt. En ægte roligan har cyklet hele vejen fra Danmark til Georgien for at følge aftenens kvalifikationskamp til VM.

Den 35-årige Claus Andersen, med rødder i Bøjden på Sydfyn, har trådt pedalerne over en distance på 6.800 km til det fjerne land.

»Jeg er fodboldnørd og lidt af en globetrotter. Det er en livsstil for mig at arbejde et halvt år og rejse ud i et halvt år. Sådan har jeg levet, siden jeg var 18 år.

De sidste fire år er rejserne foretaget på cykel. Jeg snupper 100 km om dagen og elsker de lange, ensomme ture, som giver helt anderledes oplevelser og ofte bringer mig i tæt kontakt med lokalbefolkningen dér, hvor jeg kommer frem,« siger Claus Andersen, der er ankommet frisk og relativt problemfrit til den georgiske hovedstad Tbilisi.

»Det værste var næsten, at jeg kom hertil i mørke og ikke kunne finde noget hotel. Så jeg måtte overnatte i en flygtningelejr den første nat. Det var primitivt, uhumsk og ikke så rart.«

Claus Andersen cyklede først fra Danmark til Tirana i Albanien for at følge de to landes VM-kvalifikationskamp 9. oktober.

Fynboen ville videre. Og nappede 2.950 km fra Albanien til Georgien på en god måneds tid.

»Jeg kom ud for et frygteligt regnvejr den første uge og punkterede otte gange på to dage.

Jeg røg også på røven ned ad en bjergvej og slog hænderne, men jeg kom da op på cyklen igen. Siden kørte jeg over bjerge i vidunderligt solskinsvejr og fantastisk smuk natur,« siger han.

Claus Andersen er uddannet i rejseleder-branchen og arbejder for tiden som hotel-receptionist i København, når altså han ikke begiver sig ud på en af sine utallige rejser på kryds og tværs gennem hele verden. to-la

Andre læser også