Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et af verdens mest dominerende cykelhold Team Festina er truet af lukning. Holdets sponsor, det Andorra-baserede urfirma Festina, overvejer efter et årelangt sponsorat at dreje nøglen om. Den endelige beslutning tages efter årets Tour de France.Ifølge B.T.s franske pressekilder har urfirmaet ladet sive ud, at man vil prøve noget nyt med sponsormillionerne i fremtiden. Og at man har idéer om, at værdien af et stort sponsorat »vil give bedre afkast i nye og helt anderledes projekter.«

Festina-holdets ryttere og sportsdirektører er allerede orienteret om sponsorens overvejelser. Det er dog stadig en gåde for holdet, hvorfor Festina mener, at sponsoratet kan give bedre afkast andetsteds. Resultater mangler storholdet i al fald ikke.

Med vinderen af lørdagens prolog i Tour de France, franskmanden Cristophe Moreau, og spanieren Angel Casero har holdet to solide bud på en podieplads i Paris - ligesom holdet generelt har været stærkt dominerende i det professionelle felt de sidste mange sæsoner.

Forklaringen på sponsorens farvel skal formentlig søges andetsteds. Holdet har i høj grad været eksponent for den doping-snyd, der har præget de sidste tre år i cykelsport.

I 1998 blev holdets massør Willy Voet stoppet - undervejs til Tour de France - med vognen fuld af forbudte dopingstoffer. Siden indrømmede en række af holdets topnavne som Richard Virenque og Alex Zülle samt sportsdirektøren Bruno Roussel brug af organsieret doping.

Også den italienske IT-koncern Tiscali tøver med at forlænge sit sponsorat af det danske cykelhold CSC Tiscali. Her skulle razziaen under sidste måneds Giro d'Italia angiveligt have givet italienerne kolde fødder.fjeld/JTL