FCN-træner Christian Andersen er normalt ikke bange for at melde særdeles kontant ud.

Og der er da heller ikke meget slinger i valsen, da han før dagens kamp mod FC Midtjylland bliver bedt om at give en karakteristik af forsvarsspilleren Kris Stadsgaard, som ventes at afløse en skadet anfører Jacob Rasmussen i dagens kamp.

»Jeg har sjældent set et talent så stort som ham. I løbet af et par år forventer jeg, at han er oppe og ramme et niveau som René Henriksen. Han har nogenlunde de samme kvaliteter.«

Unægteligt noget af et skudsmål for den 19-årige forsvarer, som indtil nu mest er kendt for at være dommer Knud Stadsgaards søn og så i øvrigt for et par knap så imponerende kampe for FCN i sidste sæson.

»Set i bakspejlet blev han kastet for tidligt ind på holdet, men det skyldtes også skader. Nu er han kommet på fuld tid, og han tager enorme skridt fremad. Jeg er slet ikke bange for at bruge ham,« siger Christian Andersen.

Selv beholder Stadsgaard benene på jorden.

»Jeg synes selv, det går godt fremad. Mit mål er at blive så god, at jeg kan komme videre i systemet. Men jeg har meget at lære endnu,« siger Stadsgaard, som gerne fortsætter læreprocessen i FCN.

»Jeg forhandler kontraktforlængelse i øjeblikket. Jeg er glad for at være i klubben, og måske forlænger jeg med tre-fire år,« siger Kris Stadsgaard, hvis kontrakt udløber om et halvt år, omend klubben har option på yderligere et år.

kimi