SAS Liga: FC Nordsjælland - Lyngby BK 0-1 (0-0) I 1980 glemte Næstved at passe på Aabech, og så vandt KB sit sidste danske mesterskab. At passe på Aabech var præcis, hvad FC Nordsjælland også glemte 27 år senere.

- Pas på Aabech, lød det i et par millioner danske radioer tilbage i 1980, men Næstved-spillerne hørte ikke efter, Hans Aabech headede bolden i mål, og KB blev danske mestre for sidste gang.

27 år efter var det FC Nordsjælland, som i deres første opgør nogensinde mod Lyngby glemte at passe på Kim Aabech, der ligesom sit fædrene ophav kunne heade bolden i mål.

Målet til den noget heldige sejr faldt efter godt ti minutters spil af anden halvleg og faktisk efter en periode, hvor FC Nordsjælland havde haft et par gode chancer og også fået en scoring annulleret af dommer Jesper Overgaard, der skønnede, at Martin Bernburg havde taget armen til hjælp i oplægget til målet.

Samme Jesper Overgaard måtte kort tid efter udskiftes og erstattes af Anders Hermansen, der ledede den sidste halve time plus seks minutters overtid, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

Bajram Fetai spillede Marcus Pode helt fri, men han skød på tværs og ikke på mål, og Kris Stadsgaard var også helt fri, men her fik Lyngby-målmand Rune Pedersen afværget på fantastisk vis.

I den anden ende var Emil Dyre helt fri, men her var det Kim Christensen, der viste høj målmandsklasse. Samme Kim Christensen forsøgte sig også i den anden ende i overtiden, men FCN kom ikke tættere på end Issey Nakajima-Farrans stolpeskud.

Dermed fik Lyngbys oprykkere sin første sejr i SAS Ligaen og den første udesejr i den bedste række i 21 forsøg. Sidste Lyngby-udesejr i den øverste danske række faldt 12. august 2001, hvor holdet vandt 1-0 i Brøndby.

Både Lyngby og FC Nordsjælland har efter dagens opgør fire point for tre kampe.