UEFA Cup, gruppe B: Aberdeen FC - FC København 4-0 (0-0) FC København blev ædt af de skotske borebisser og er ude af UEFA Cup'en.

Der var engang, da de levede af fisk i Aberdeen. Tonsvis af fisk hentede de ind. I 1970erne begyndte de at leve af olie. Tonsvis punpede de op. Fra i aftes lever de af løver. Københavnske løver, der er lige til at spise. Tandløse og trætte.

- Ikke skot nok, stod der engang i overskrift i B.T. Den gentager vi her: Ikke skot nok.

Ordspillet er ikke ret godt, men det var FC Københavns spil bestemt heller ikke i aftes, da københavnerne især i 2. halvleg blev blæst ud af Pittodrie Stadium af en rød stormvind af et skotsk midterhold, der i dén grad levede op til de morderiske vinde, der hærger Aberdeens rå kyster.

Dermed er FC København ude af UEFA Cup´en efter blot at have scoret ét mål i gruppespillets fire kampe - det var på et straffespark i Moskva - og uden på noget tidspunkt siden den tabte men flot spillede kamp mod Benfica i Parken at have spillet sprudlende fodbold.

Spillerne virkede trætte og uinspirerede torsdag, selvom de siden nederlaget til Atletico Madrid havde haft 14 dages pause med fuld mulighed for at lade op. Spillet flød ikke. Ingen havde overskud til at prøve noget selvstændigt.

Første halvleg formede sig ellers på sin vis udmærket for FC København, der jo kunne nøjes med uafgjort. Smukt var det langt fra, men Aberdeen kom på den anden side heller ikke til nogen kæmpechancer, og FC København kunne vel gå til pause med en fornemmelse af, at de var oppe mod en modstander, de kunne matche.

Men manager Jimmy Calderwood må have sagt noget meget rigtigt på en meget forståelig måde i pausen, for der gik ikke mange minutter af 2. halvleg, før han selv fik ret i en af de forudsigelser, han havde gjort før kampen. Da havde han nemlig fortalt, at Jamie Smith, som var tilbage efter en skade, var lige så vigtig for Aberdeen, som Jesper Grønkjær er for FC København.

Med et smukt langskud, satte han først bolden oppe i det ene målhjørne, og få minutter senere kom han helt fri med Jesper Christiansen, hvilket han med stor koncentration og præcision udnyttede til perfektion. Så fulgte Antonssons selvmål til 3-0. Og Chris Clarks 4-0 mål. Ydmygende.

Én ting var næsten lige så slem som spillet og resultatet, og her ville det være nærliggende at rette en klagende henvendelse til den person, der efter - angiveligt - et nattelangt besøg på en af byens utallige pubber havde fået den idé at udstyre publikum med gratis truthorn á la dem, man af uransagelige årsager blæser i til nytår.

En beslutning, der fik stadion til at lyde som akkumuleringen af 1 mia. køer med mavepine og New Delhis trafikknudepunkt i myldretiden.

Og så mangler vi endnu at nævne de 18 sækkepibespillere, der underholdt før kampen og i pausen.

Symbolsk at en så stor mængde af så væmmelige mislyde skulle eskortere FC København ud af UEFA Cup´en.