Superkeeperen er snart fortid i FCK.

FC København sælger målmanden Kamil Grabara til VfL Wolfsburg med virkning fra sommeren 2024. Wolfsburg har mulighed for at hente Grabara i januar 2024. 

Salget forventes at have en positiv virkning på 50 millioner kroner før skat i 2024. 

Det oplyser FCK i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge B.T.s tyske kilder får FCK mellem 90 og 110 mio. kroner for Grabara.

»Vi har i samarbejde fundet en god model, som alle tre parter er glade for. Den giver Kamil muligheden for at jagte sit tredje mesterskab i træk som FCK-keeper og spille Champions League igen. Samtidig giver det os en fornuftig tidshorisont til at sikre den rigtige sammensætning af målmandsteamet fremover, mens økonomien i aftalen også er den rigtige for os,« siger sportsdirektør Peter Christiansen.

Den 24-årige havde kontraktudløb med de danske mestre i 2026, men han skal videre i karrieren, der allerede har bragt ham forbi Liverpool, Huddersfield og AGF.

Han har indtil nu opnået 88 kampe for FCK med 40 clean sheets til følge.

Med aftalens konstruktion får Grabara mulighed for at spille Champions League igen for københavnerne, eftersom klubben er kvalificeret til dette efterårs gruppespil.

»Jeg vil bidrage til, at genvinde mesterskabet og pokalen og at vi kommer videre fra gruppen i Champions League. Jeg har det fantastisk godt, hvor jeg er, så denne løsning er optimal for mig,« siger Kamil Grabara.