Silkeborg tog et afgørende skridt væk fra den tunge ende af Superligaen, da holdet i dag sendte gæsterne fra Farum hjem med en sæk på hele 5-1.

En lussing der omvendt kan koste Farum dyrt som mesterskabs-outsider. Oprykkerne fra Nordsjælland kom dog heller ikke med de bedste kort på hånden, da både Martin Birn og Jacob Gregersen i midterforsvaret var ude med karantæne, mens topscorer Nichlas Hindsberg var skadet. Det betød flere rokeringer og en enkelt debut til den 17-årige Kris Stadsgaard, der sammen med Rasmus Marvits udgjorde det ny midterforsvar.

- Der er ikke så meget at sige til resultatet med det hold, vi stillede med i dag. Men jeg er skuffet over, at flere af de rutinerede spillere lavede så mange fejl og gav for meget væk. Netop i sådan en kamp burde de gå forrest, sagde en mut Christian Andersen efter kampen.

Han havde op til kick off kaldt kampen for marginalspillernes eksamen, og han lagde efterfølgende ikke skjul på, at han ikke var tilfreds med indsatsen.

I Silkeborgs lejr var den dobbelte målscorer Iddi Alkhag i anderledes hopla.

- 5-1. Det er lidt svært at tro på det. Men det bedste er, at da vi var bagud, viste vi kampvilje og gejst og kom tilbage, sagde Alkhag efter kampen.

/ritzau/