Først kom Heidi Astrup, Natalia Deriouguina, Mia Hundvin samt Erika Nilsson på kontrakt hos nyoprykkede Aalborg DH i kvindernes håndboldliga. Og lørdag fulgte den ungarske superduo, Agnes Farkas og Beatrix Benyats, efter.

»Det er et kanonhold, vi har skabt. Om tre år skal vi placere os i ligaens top-4,« lød sportschef Per Andersens beskedne målsætning på pressemødet i går, hvor navnene på de to nye spillere blev præsenteret.

Som B.T. forudsagde for halvanden måned siden, skal 30-årige Agnes Farkas forstærke Aalborg DH.

»Jeg er ikke kommet til Danmark for at spille om sekundære placeringer. For mig er det kun guldet, der tæller,« siger Farkas, der sidste år blev EM-topscorer med 58 fuldtræffere.

»Jeg har haft adskillige tilbud på hånden, efter min kontrakt med Herz Budapest netop er udløbet. Blandt andet har FCK Håndbold været på banen. Men jeg valgte Aalborg, fordi jeg her kan se de mest udfordrende perspektiver - og fordi de er mest sympatiske.

Den to-årige kontrakt med Aalborg får mig ikke til at kvitte det ungarske landshold. Men Aalborg får helt klart førsteprioritet. Kolliderer en af holdets kampe med Ungarns landsholdsprogram op til OL, bliver jeg i Nordjylland. Det er jo her, jeg tjener en efter forholdene ganske god årsløn,« siger Farkas.

Både Agnes Farkas og den syv år yngre Beatrix Benyats kommer til Aalborg med deres kærester.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at de begge er mænd. Min (András Raffai, red.) spiller selv håndbold og vil forsøge at komme på kontrakt i AaB Håndbold,« siger Beatrix Benyats.

Aalborg DH har indgået en hovedsponsor-aftale med Super Best-kæden.

»Vi ønsker ikke at røbe kontraktens økonomiske detaljer. Men vi vil hvert år modtage et syv-cifret beløb,« siger klubdirektør Ole Bach Jensen, der forventer, at Aalborg DH vil samle 3.000 tilskuere i gennemsnit på hjemmebane.

»Der er håndbold-eufori i byen i øjeblikket. Og mon ikke den bliver endnu mere hysterisk, når folk finder ud af, at vi har engageret »verdens bedste håndboldspiller« (Farkas, red.). Ikke mindst derfor har vi besluttet at spille vore hjemmekampe i kæmpehallen Gigantium, hvor der vil blive opsat mobile tribuner med plads til 5.000 tilskuere.«

Klubben har forlænget træner Kenneth Jensens aftale med yderligere et år.

»Jeg har ikke den store rutine som træner for et hold i den bedste hjemlige kvinderække. Men jeg glæder mig til udfordringen. Og det gør bestemt intet, at ledelsen har meldt ud, at vi det første år bare skal konsolidere os i håndboldligaen. Dermed er presset knap så stort,« siger han.