Den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Stig Tøfting, og hans familie er ramt af en tragedie. For få dage siden mistede Stig Tøfting og hans kone Bettina parrets nyfødte søn, der døde kun 22 dage gammel.

Barnet, der skulle bære navnet Jon, døde efter cirka ti dages sygdom. Tøftings søn var rask ved fødslen, men blev syg efter 10-12 dage. I første omgang frygtede man et angreb af sygdommen meningitis (hjernehindebetændelse,red.), men det er ifølge de foreliggende oplysninger ikke årsagen til det tragiske dødsfald. Stig Tøfting ønsker ikke at kommentere dødsfaldet.

Bettina og Stig Tøfting har sammen to døtre, mens Bettina har en søn fra tidligere ægteskab. Den 33-årige fodboldspiller var netop vendt hjem til Danmark efter et ophold hos den engelske klub Bolton Wanderers.

Tøfting fik lov at rejse hjem for at koncentrere sig om den nye familie-situation og i øvrigt få styr på den dom for vold, som fodboldspilleren ventes at afsone i løbet af foråret og forsommeren.

I sidste instans blev Tøfting fritstillet af klubben Bolton med gunstige vilkår i form af løn kontraktperioden ud (frem til sommer) efter dialog med manager Sam Allardyce.

»Han synes, jeg skulle tage hjem og få styr på mine ting, så jeg var parat til retssagen og til en eventuel afsoning, så jeg kan komme videre med mit liv både privat og fodboldmæssigt.

Det kan jeg såmænd kun give ham ret i. Jeg har kun set min nyfødte søn i tre dage, inden jeg måtte tage herover,« sagde Tøfting efter indgåelse af aftalen med Bolton. Danskeren vendte hjem 23. marts, da sønnen blot var 11 dage gammel.

Det nyfødte ønskebarn skulle ifølge Stig Tøfting bære navnet Jon, fordi det var årets navn med reference til popstars-vinderen samt ikke mindst den tidligere landsholds-kollega, Jon Dahl Tomasson.

For familien Tøfting har de seneste 10 måneder været præget af livets bedste og værste yderligheder. Fra landsholdssagen med ugebladet Se og Hør (offentliggørelse af detaljer fra Tøftings barndom, red.) og en hel nations sympati for Tøfting og vrede mod ugebladet, over fordømmelsen i forbindelse med den voldssag, der opstod under landsholdets afslutningsfest på Café Ketchup sidste sommer til fødslen for snart en måned siden.

Stig Tøfting er kendt som en hård hund på fodboldbanen med en vis robusthed også udenfor banen. Han er bredt anerkendt for sine fodboldmæssige kvaliteter og ventes fortsat at genoptage karrieren efter afsoningen af den del af de afsatte fire måneders fængsel, som voldssagen kostede.

Fodboldspilleren skulle faktisk være mødt i Østre Landsret i morgen i forbindelse med ankesagen efter den første kendelse på fire måneders fængsel. Både skyldsspørgsmål og straffelængde var anket. Men efter hjemkomsten fra Bolton valgte Stig Tøfting at acceptere kendelsen fra byretten.

Stig Tøfting er også kendt som en god og loyal ven for de, der er tæt på ham. Der er næppe heller tvivl om, at mange vil stå klar til at hjælpe familien Tøfting over den værst tænkelige tragedie, tilværelsen kan byde på.

Fight og ærlighed er Tøftings varemærke på fodboldbanen. Fight har været et nøgleord i hans tilværelse. Og vil også være det i den svære situation, der nu følger.