Hej og velkommen til BTs oversigt over dagens sportsnyheder. Her kan du gennemgå tirsdagens nyheder.

22.44 - FODBOLD: Aston Villa videre i FA Cupen
Jores Okore var ikke med, men hans holdkammerater sørgede for, at den danske midterforsvarer stadig kan drømme om en finale på Wembley. I returopgøret af kampen mod Wycombe vandt Aston Villa nemlig med 2-0.

22.32 - FODBOLD: Nomineret til verdens bedste - Chiles landstræner stopper
Jorge Sampaoli kunne være blevet verdens bedste træner i sidste uge til det store Ballon d'Or-arrangement, hvis ikke det havde været for blandt andre Luis Enrique. Men nu er Chiles landstræner stoppet på det chilenske landshold efter længere tids uenigheder. Sådan kan det gå så stærkt. Chile vandt de sydamerikanske mesterskaber i 2015.

21.58 - HÅNDBOLD: Polen slår Frankrig ved EM
Polen er godt nok på hjemmebane ved EM i herrehåndbold, men derfor er det stadig en lille sensation, at hjemmeholdet nu har slået de regerende verdensmestre fra Frankrig. Med 31-25 hentede Polen sejren foran ekstatiske fans. Det kan du læse om her.

21.53 - CYKLING: Quintana har et godt forhold til Froome
Chris Froome og Nairo Quintana kæmpede om sejren i Touren sidste år, men trods den hårde kamp på cyklen er forholdet mellem de to ganske godt. Det afslører Nairo Quintana, og du kan læse det her.

21.05 - FODBOLD: Eriksen på rundens hold
Christian Eriksen får ros for sin kamp i weekenden, hvor Tottenham slog Sunderland 4-1. Danskeren får den højeste karakter af alle og er derfor naturligvis med på Daily Mails Rundens Hold. »Hvis bare danskeren spillede mod Sunderland hver weekend. Eriksen har været dårlig i forhold til sin høje standard, men der er tegn på, at han er på vej tilbage til sin bedste form efter at have scoret sit femte mål mod the Black Cats,« skriver den engelske avis.

20.30 - FODBOLD: Emil Larsen skifter til MLS
OB-spilleren Emil Larsen tager skridtet væk fra Superligaen. Og det er et langt skridt. Han skal nemlig fremover spille for Columbus Crew i den amerikanske MLS, som du kan læse lige her i BTs afsløring.

19.34 - FODBOLD: Raul vil tilbage til Real Madrid
Der findes store navne i Real Madrids historie, men i nyere tid er der ingen større end Raul. Og nu kan den tidligere angriber måske snart vende tilbage til hjerteklubben. »Madrid har altid holdt døren åben, og jeg har et godt forhold til præsidenten. Det er mig, der har taget beslutningen om at blive i New York,« siger Raul ifølge El Larguero. Men han er snart klar til at vende hjem - uanset rollen: »Jeg udelukker ingen roller i fodbold - heller ikke at være præsident. At have en succesfuld karriere som spiller betyder ikke, at du bliver en god træner.«

19.00 - TENNIS: Federer til modangreb efter matchfixing-anklager
Roger Federer er noget så træt af at høre om matchfixing i tennis. Mandag kom det frem, at Novak Djokovic er blevet forsøgt overtalt til matchfixing, og det kom i kølvandet af en stor historie hos BBC og Buzzfeed om, at 16 spillere i top-50 er tiltalt for matchfixing. Den schweiziske verdensstjerne går nu til modangreb og vil have navne på bordet: »Jeg vil meget gerne høre navne. Så er det i det mindste konkret, og vi kan have en rationel diskussion om det. Var det en spiller eller en på holdet? Hvornår var det?,« sådan reagerede han på et pressemøde ifølge Daily Mail.

17.44 - FODBOLD: FIFA-kandidat vil afholde EM i regioner
Du kender nok bedst Gianni Infantino som manden, der har stået og rullet kugler, når der skulle trækkes lod om grupper i Champions League og til EM. Men nu stiller han op som FIFA-præsident, og vinder han, vil han holde VM i en hel region. »FIFA skal undersøge muligheden for at organisere VM i ikke bare et eller to lande, men i en hel region, så vi giver flere lande muligheden for at nyde æren og fordelene ved at afholde en slutrunde,« siger Infantino ifølge BBC. Der er valg til FIFA-præsident-posten den 26. februar.

16.48 - HÅNDBOLD: Jan Pytlick har fået nyt job
Pytlick har taget turen hjem til Danmark efter et fint job i HC Vardar. Den tidligere damelandstræner er nemlig ny træner i HC Odense. Læs et længere interview med ham her om den nye udfordring.

16.14 - FODBOLD: West Ham-angriber i vildt biluheld
Diafra Sakho havde ikke den sjoveste mandag aften. Han bragede nemlig sin dyre Lamborghini direkte ind i to træer og en murstensvæg. Se billederne og læs historien her.

15.25 - FODBOLD: Real Madrid melder ud - så længe er Bale ude

Den walisiske superstjerne Gareth Bale måtte søndag udgå med en skade i Real Madrids storsejr over Sporting Gijon. Nu er Real Madrid ude med en officiel opdatering om skaden. Klubben melder på sin hjemmeside, at der er tale om en muskelskade i offensivspillerens højre ben. Real Madrid melder ikke noget om, hvor længe Gareth Bale ventes at være ude, men ifølge både spanske og engelske medier vil der være tale om to-tre uger.

14.52 - FODBOLD: Zidane-forvandlingen skræmmer ikke

Siden cheftræneransættelsen af Zinedine Zidane har Real Madrid vist skræmmende styrke med to storsejre. Det får dog ikke ligarivalens Sergio Busquets til at ryste på holdet. Barcelona-stjernen ser nemlig ikke Real Madrid som holdets værste konkurrent på nuværende tidspunkt. Det er derimod bysbørnene fra Madrid, Atletico, som da også topper den spanske række på nuværende tidspunkt.

»I øjeblikket kan man sige, at Atletico er stærkere end Real Madrid. Alle tror på, de vil kæmpe med om titlen,« siger Sergio Busquets til den spanske avis Sport.

Mon ikke Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo og resten af Real-stjernerne vil gøre alt for at modbevise den påstand.

14.32 - HÅNDBOLD: Pytlick til O'ense

Som vi allerede kunne afsløre for en times tid siden vender Jan Pytlick hjem til dansk håndbold efter et ophold i Makedonien. Nu er det så officielt. Den tidligere danske landstræner har underskrevet en treårig aftale med HC Odense.

»HCO er en utrolig spændende klub med interessante visioner. HC Odense har en kompetent og engageret bestyrelse og ledelse, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med i realiseringen af de skitserede planer og visioner. Derudover ser jeg et stort potentiale i udviklingen af håndbolden på Fyn, ikke mindst i samarbejde med HCOs stadigt stigende sponsorkreds,« siger Jan Pytlick til klubbens hjemmeside. Læs mere her.

13.50 - FODBOLD: Brøndby udlejer Dumic

Dario Dumic var kommet i overskud i Brøndby, men nu kan forsvarsspilleren igen se frem til græs under fødderne. Den lange stopper skifter fra dags dato til NEC Nijmegen på en lejeaftale frem til sommeren 2016. Dario Dumic' nye klub hører til i den hollandske Æresdivision, hvor klubben er placeret på en øjeblikkelig femteplads.

13.25 - HÅNDBOLD: Jan Pytlick vender hjem

Den tidligere mangeårige landstræner for håndboldpigerne er tilbage i et dansk trænerjob. Efter et lille eventyr i den makedonske storklub Vardar Skopje vender Jan Pytlick hjem til dansk håndbold, hvor han skal være cheftræner for HC Odense. Det fortæller BTs mand Thomas Idskov, som lige nu befinder sig i Odense.

13.15 - FODBOLD: Falken tæt på at afsløre ny klub

OBs ombejlede profil Rasmus Falk afslørede tirsdag, at han ikke forlænger med fynboerne. Den kreative offensivspiller satser på at spille foråret i OB, men allerede i denne uge kan Rasmus Falks kommende klub blive præsenteret. Det gør han klart ifølge denne artikel fra fyens.dk. 

12.30 - TENNIS: Veteran skaber australsk eufori

34-årige Lleyton Hewitt har været med på tennistouren i evigheder og nægter at give slip. Foran et ellevildt australsk hjemmepublikum har han netop spillet sig videre fra første runde i Australian Open med en sejr i tre sæt over landsmanden James Duckworth. Turneringen er Lleyton Hewitts sidste i karrieren.

12.05 - FODBOLD: Transfermøllen ruller videre

Vi er i fuld gang med januars transfervindue, og det betyder spillerhandler overalt. De italienske mestre Juventus har netop offentliggjort købet af stortalentet Rolando Mandragora, som er hentet i Genoa. Rolando Mandragora må dog vente lidt med at tørne ud for de zebrastribede. Han er med øjeblikkelig virkning sendt videre til Serie B-klubben Pescara på en lejeaftale.

Videre til det britiske, hvor den tidligere Liverpool-spiller Jermaine Pennant prøver at holde liv i karrieren. Han har netop skrevet under med klubben, du aldrig har hørt om før. Tampines Rovers fra Singapore. Tillykke med det.

11.25 - FODBOLD: Tidligere landsholdskæmpe hitter i Australien

Med 101 landskampe på cv'et har Thomas Sørensen en stor plads i dansk landholdshistorie. Men selvom det efterhånden virker som evigheder siden, han indstillede landsholdskarrieren, er han stadig i fuld vigør på klubplan. Thomas Sørensen spiller til daglig i australske Melbourne City, og her han i denne sæson gjort det så godt, at han topper listen over flest redninger i ligaen. Noget som den nuværende landsholdskeeper Kasper Schmeichel i øvrigt har bemærket på det sociale medie Twitter, hvor han på rammende vis skriver:

»Still going strong!«

10.42 - TENNIS: Giganternes fald

Skuffelsen over mandagens exit er nok stadig svær at fordøje for Caroline Wozniacki, men hun kan da trøste sig med, at hun ikke er alene om at floppe i Australian Open. Andenseedede Simona Halep er netop sendt ud af den kinesiske kvalifikationsspiller Shuai Zhang, som helt sensationalt besejrede storfavoritten til dagens kamp med cifrene 6-4, 6-3. Tidligere på dagen tabte femteseedede Rafael Nadal i sin førsterundekamp, mens Venus Williams floppede i nat dansk tid.

10.05 - FODBOLD: Ove P. svinger pisken i Hobro

Så er det slut med at passe gården, skoleklassen og jobbet i banken. I Hobro er man gået fra deltid til fuldtid, og det skal spillerne mærke. Således har klubbens nye cheftræner Ove Pedersen indført to ekstra træningspas om ugen, så truppen nu træner syv gange ugentligt.

»Vi har taget et kæmpe skridt ved at lade fuldtidsprofferne træne et par gange mere om ugen. Jeg har aldrig før set et Hobro-hold træne så hårdt som i øjeblikket. Der har vi virkelig mulighed for at flytte noget, og det er en af grundene til, at vi har ansat Ove Pedersen samt en fysisk træner,« forklarer sportschef Jens Hammer Sørensen i en pressemeddelelse.

Hobro ligger sidst i Superligaen med fem point op til Esbjerg på den gode side af nedrykningsstregen.

09.55 - TENNIS: Sensationernes legeplads

Først røg Caroline Wozniacki, så Venus Williams og her til morgen Rafael Nadal. Og minsandten om ikke endnu en gigantisk overraskelse er under opsejling. Således er andenseedede Simona Halep i store problemer mod den kinesiske kvalifikationsspiller Shuai Zhang, som netop har vundet første sæt med cifrene 6-4. Shuai Zhang er rangeret som nummer 133 i verden.

Shuai Zhang i kamp mod Simona Halep

09.33 - FORMEL 1: Sorte penge, valutasvindel og narkosmugling kan sikre Magnussen F1-plads

Kevin Magnussen kæmper i disse dage for et sæde hos Formel 1-teamet Renault. Nogle spektakulære omstændigheder kan give ham en plads. Læs analysen fra BTs Formel 1-korrespondent Peter Nygaard her.

09.25 - TENNIS: 'Jeg lukkede bare øjnene og alt gik ind'

Fernando Verdasco stod tirsdag morgen for en artig overraskelse, da spanieren slog sin profilerede landsmand Rafael Nadal i fem sæt. Verdasco imponerede med 87 vindere, men har svært ved at forklare, hvor de kom fra.

»Jeg ved ikke hvordan. Jeg lukkede bare øjnene og alt gik ind,« sagde han på det obligatoriske baneinterview kort efter sejren.

Godt gået.

09.15 - CYKLING: Cykelsæsonen ruller

Der spilles ikke bare tennis i Australien. Cykelsæsonen er netop skudt i gang, hvor der i disse dage køres Tour Down Under. Her vandt australieren Caleb Ewan fra Orica-GreenEdge i nat dansk tid første etape efter en sprintafslutning. Lars Bak og Michael Valgren er de danske repræsentanter i løbet.

09.07 - TENNIS: Farvel til Nadal

Blot en enkelt kamp blev det til for femteseedede Rafael Nadal i Australian Open. Spanieren tabte en tæt femsætskamp til landsmanden Fernando Verdasco, som med imponerende 87 vindere sikrede overraskelsen med cifrene 7-6 4-6 3-6 7-6 6-2. Læs mere om kampen her.

09.00 - TENNIS: NADAL på randen af fiasko

Vi er tæt på endnu en stor overraskelse i Australian Open. Mandag var det Caroline Wozniacki, der storskuffede, og nu Rafael Nadal i overhængende fare. Spanske Fernando Verdasco fører lige nu 5-2 i femte og afgørende sæt og har serven.

08.46 - FODBOLD: Hvem er størst i Norden?

FC København hentede mandag den svenske forsvarsspiller Erik Johansson og han kvitterede med en udtalelse, der ikke er faldet i god jord på den anden side af Øresund. Erik Johansson, som skiftede fra denne sæsons Champions League-deltager Malmø FF, kaldte FC København 'Skandinaviens største klub', og det er svensken tilsyneladende ikke helt enige i. Læs mere her. 

08.37 - TENNIS: Sådan gik natten i Australien

Der blev spillet masser af tennis i Australian i nat dansk tid. Andenseedede Andy Murray cruisede videre med de overbevisende sætcifre 6-1, 6-2, 6-3 over Alexander Zverev, mens amerikanske Venus Williams overraskede på den dårlige måde ved at tabe til Johanna Konta i to sæt. Den tidligere verdensetter Ana Ivanovic vandt sikkert over Tammi Patterson, mens franske Gael Monfils uddelte ørertæver til Yuichi Sugita. Se alle resultater her.

08.26 - TENNIS: Gyserafslutning venter i Australien

Mandag røg Caroline Wozniacki sensationelt ud af Australian Open allerede i første runde, og nu er en anden topspiller i problemer. Kampen mellem verdens nummer fem, Rafael Nadal, og landsmanden Fernando Verdasco, 45 i verden, er netop gået ud i femte og afgørende sæt.

Rafael Nadal mod Fernando Verdasco

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.