Hej og velkommen til  BTs live-dækning af tirsdagens vigtigste sportsnyheder. Jeg hedder Flemming Brandt, og jeg vil løbende holde dig informeret om udviklingen på finaleaftenen i det 54. københavnske seksdagesløb, mens min kollega Niels O. Hansen sørger for at holde dig underrettet om, hvad der ellers sker i den vide sportsverden, efter morgenmanden Mads Kindberg er tjekket ud.

00.10 - CYKLING: Rørt Mørkøv - jeg er helt paf
Det var en meget rørt Jesper Mørkøv, der kunne lade sig hylde som vinder af det københavnske seksdagesløb sammen med Alex Rasmussen.
»De andre dage har jeg haft masser at sige, men i aften er jeg helt paf. Det er præcis tyve år siden, at jeg var til mit første seksdagesløb sammen med min far og mine brødre i Forum. Det var stort at få mulighed for at køre par nummer 7 sammen med Alex og så vinde mit første løb her.«
Alex Rasmussen var også lykkelig for sejren, der var hans 11. seksdagessejr i karrieren.
»Det betyder meget for mig at køre her og vinde på hjemmebane. Jeg kan godt se Jesper som min fremtidige makker. Jeg vil gerne køre sammen med Michael igen, men han har jo også sin professionelle karriere på landevejen at tænke på.«

00.03 - CYKLING: Par nummer syv vinder seksdagesløbet

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv har vundet seksdagesløbet i Ballerup. Det danske par kom også først over stregen i den afgørende jagt.

23.54 - CYKLING: 7erne overtager føringen med 22 omgange tilbage
De resterer kun få minutter af det 54. københavnske seksdagesløb. Det østrigske par med de to gange Andreas, Graf og Müller, førte indtil for et øjeblik siden. Par nummer 7 og par nummer 2 er lige kommet op. Syverne fører, der resterer bare 18 omgange, men østrigerne forsøger at slå kontra og tage en omgang.

23.40 - CYKLING: Par nummer to overtager føringen
Det er aktuelt det belgiske par, Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der fører seksdagesløbet i Ballerup. De har en omgangs forspring til par nummer 7 og par nummer 2.

23.34 - CYKLING: Stillingskrig - tre par på omgangshøjde
De tre favoritpar er igen på omgangshøjde, så det betyder at par nummer 7 stadig er i spidsen med 28 minutter tilbage af løbet. Lige nu er par nummer 2 og 3 i angreb, mens par nummer 7 sidder nede i feltet.

23.27 - CYKLING: Par nummer tre kortvarigt i spidsen
Østrigerne Graf/Müller var kortvarigt alene i spidsen efter at have taget en omgang, men den blev hurtigt neutraliseret af par nummer to og par nummer syv. Men Jesper Mørkøv kørte straks afsted i et nyt angreb i et forsøg på at tage en dobbeltomgang. Hvis det lykkes uden at treerne og toerne får en omgang, er syverne næsten sikre på at vinde løbet.

23.22 - CYKLING: Alex Rasmussen forsvarer føringen og kører De Ketele ind
De Ketele/De Pauw var afsted alene i jagt på den omgang, der kunne bringe dem en omgang foran syverne og i spidsen af løbet. Men med en flot accelleration kørte Alex Rasmussen belgieren ind, således at både syverne og toerne tog en omgang sammen. Par nummer tre tog siden en omgang, således at de tre toppar er på omgangshøjde.

23.17 - CYKLING: Rystet Hester: Jeg ville have angrebet, angrebet, angrebet
Jeg har netop talt med Marc Hester, som desværre ikke fik lov til at køre den afsluttende jagt, der nu har været i gang i tyve minutter. »Jeg er dybt, dybt rystet. Det ramte mig som et lyn, da han sagde, at han ikke kunne køre mere. Han har feber og svimmelhed - lige som de andre,« siger de

23.12 - CYKLING: Udmattelseskrigen er i gang mellem de tre toppar
Par nummer 2, 3, og 7 er stort set afsted i udbrud sammen hele tiden i den afsluttende jagt. Det er nu seksdagesløbet bliver afgjort. Det par, der kan slippe af med de to andre, vinder. Hvis de kan holde hinandeni skak hele vejen, så bliver det en dansk triumf til Rasmussen og Mørkøv, som har kørt flest point ind. Den afsluttende jagt slutter kl. 12..

22.59 - CYKLING: En grådkvalt Marc Hester er ude af løbet
Par nummer ni er ude af seksdagesløbet. Marc Hester har netop måttet sige farvel til publikum, som klappede ham ud af banen. Hesters makker, Otto Vergaerde er også blevet syg og er ikke i stand til at gennemføre finalejagten. Utroligt bittert for den danske rytter, som længe lå til at vinde løbet sammen med sin oprindelige makker, Jasper De Buyst. Mandag blev han i stedet sat sammen med Vergaerde, som nu også har meldt forfald. Det betyder, at der kun er tre par, der skal slås om sejren: Par nummer 7,  belgierne De Pauw/De Ketele og det østrigske par Graf/Müller.

22.34 - CYKLING: 19-årig dansk komet misser akkurat banerekorden
Daniel Hartvig fra par nummer 6 vandt en omgang på tid, men det lykkedes desværre ikke for den 19-årige rytter, der har været seksdagesløbets store danske åbenbaring. Hartvig kom rundt i 12,554, bare 4/100 fra banerekorden, som tyske Marcel Kalz satte tilbage i 2013.

22.21 - CYKLING: Seksdageslegende forudså svær aften for par  nummer 7
Gert Frank er også til stede i Ballerup Super Arena. Danskeren, der dominerede de internationale vinterbaner i 70erne og 80erne, betegner 2016-udgaven af det københavnske seksdagesløb som et af de bedste, som han har set. Han forudser en svær udgave for par nummer 7:
»Jeg håber på 7erne, men jeg tror, at de får det svært. Belgierne De Pauw/De Ketele er nok feltets stærkeste par,« konstaterede Gert Frank, der for nylig blev kåret til alletiders bedste danske seksdagesrytter.

22.10 - CYKLING: Ingen af topparrene blander sig i udskilningsløbet
De bedste par melder sig hurtigt ud af kampen om sejren i udskilingsløbet. I stedet vinder Sebastian Wotschke fra par nummer 15 foran danske Mathias Krigbaum. Den sidste lange jagt køres først kl. 2300. Lige nu skal rytterne i gang med at dyste i en omgang på tid, og danske Daniel Hartvig vil forsøge at tage banerekorden i Ballerup Super Arena. Lige nu er fire par på omgangshøjde, men Rasmussen/Mørkøv har flest point og bliver kun slået, hvis et af de andre par tager en omgang på dem.

21.52 - CYKLING: Marc Hester vinder Dernypace på målstregen
Det blev til en ny sejr til Marc Hester i disciplinen dernypace. Danskeren slog akkurat belgieren Kenny de Ketele på målstregen. De to ryttere kørte den anden halvdel af dernypace-løbet over 60 omgange. Meget intenst opgør, som betyder, at Hester og Vergaerde får flest pointene og holder fast i andenpladsen foran De Ketele/De Pauw med 262 mod 245 point.

21.34 - CYKLING: Par nummer 7 i spidsen af seksdagesløbet
Par nummer 7 har nu fået de point, som de manglede for at få en bonusomgang, og Mørkøv/Rasmussen er i spidsen af det københavnske seksdagesløb. Syverne har så mange point, at de andre par skal tage en omgang på dem, hvis de skal slå dem. Nu gælder det dernypace over 60 omgange med for de otte bedste par med afløsning midtvejs.

21.22 - CYKLING: Marc Hester i spidsen af seksdagesløbet
Med en andenplads i parudskilningsløbet sikrede Marc Hester og hans belgiske makker, Otto Vergaerde, sig 12 point til det samlede regnskab. Det betyder, at det dansk.belgiske par nu er i spidsen af seksdagesløbet med tre point ned til belgierne De Ketele/De Pauw. Par nummer 7, Rasmussen/Mørkøv, var det første par, der blev elimineret, og fik ingen point. Men de mangler stadig kun tre point til at få en bonusomgang, som vil bringe syverne i spidsen af løbet.

20.53 - CYKLING: Hester/Vergaerde vinder første jagt og rykker op på andenpladsen
Marc Hester vandt aftenens først jagt i Ballerup Super Arena sammen med sin nye makker, Otto Vergaerde, som han blev sat sammen med i løbet af mandagen, da hans oprindelige makker i par nummer 9, Jasper de Buyst, blev syg.
»Vi har ikke noget tabe. Det er bare ud over stepperne,« konstaterede en glad Hester, da parret fik overrakt sejrsbuketter af løbsdirektør Michael Sandstød.
Hester/Vergaerde er nu oppe på andenpladsen på omgangshøjde med det førende par, Moreno De Pauw/Kenny De Ketele. Syverne ligger på fjerdepladsen, en omgang efter, men de mangler kun tre point i at runde de 300, og så vil det danske par få en bonusomgang og overtage førstepladsen.

20.47 - CYKLING: Syverne kortvarigt i spidsen
Det rent danske par Rasmussen/Mørkøv var et kort øjeblik i spidsen efter at have erobret en dobbeltomgang. Men belgierne De Ketele/De Pauw slog kontra og erobrede hurtigt en omgang, således at de nu er tilbage i spidsen. Da belgierne forsøgte at tage endnu en omgang, blev de imidlertid kørt ind af syverne. Så lige nu er stillingen i Ballerup den, at De Ketele/De Pauw fører, men syverne vil gå forbi dem, hvis de som forventet vinder de point, der skal til for, at de passerer 300 og får en bonusomgang.

20.31 - CYKLING: Hester oppe på andenpladsen
Det er stadig det belgiske par De Ketele/De Pauw, der fører seksdagesløbet i Ballerup på finaleaftenen. Syverne, Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv er en omgang efter de førende belgiere, der kører med totallet på rygget. Par nummer 9, Marc Hester og Otto Vergaerde, kører offensivt og er nu kommet op på andenpladsen - på omgangshøjde med belgierne og det østrigske par, Graf/Müller.

20.02- CYKLING: Par nummer 7 nærmer bonusomgangen
Alex Rasmussen har netop vundet den anden af seks spurter i aftenens første jagt. Det betyder, at syverne nu er oppe på 280 point. Hvis de passerer 300 point, udløser det en bonusomgang, og så er det rent danske par Rasmussen/Mørkøv i spidsen.

19.30 - CYKLING: Alex Rasmussen forudser svær aften for syverne
Om lidt præsenteres feltet ved det københavnske seksdagesløb for sidste gang i denne omgang, og kl. 20 køres den første spurtserie. Lige nu fører det belgiske par De Ketele/De Pauw, men det forventes, at par nummer 7, Alex Rasmussen/Jesper Mørkøv, erobrer nok point til at passere de 300 point, som udløser en bonusomgang. Det vil bringe syverne i spidsen, men derfra kan det blive en lang aften, forudser Alex Rasmussen:
»Lige nu er vi i en rigtig god position, mne vi kommer til at sidde og skulle forsvare føringen, mens alle de andre par vil køre på os. Det kan blive en lang aften,« siger den mest rutinerede halvdel af par nummer 7, inden begyndelsen på aftenens spurter og jagter.

19.18 - HÅNDBOLD: Landsholdsveteran: Gravholt-sag er uddebatteret

Ann Grete Nørgaard vil ikke tale mere om Mette Gravholt. Nu må holdet se frem mod OL-kvalifikationen, mener hun. LÆS MERE HER

18.39 - BOKSNING: Micki Nielsens VM-kamp aflyst

Boksekampen mellem Micki Nielsen og Giacobbe Fragomeni er blevet aflyst. LÆS MERE HER

18:07 - TENNIS: Dommere udelukket for fusk

Tennisdommere er udelukket for fusk. LÆS MERE HER

17.08 - HÅNDBOLD: EHF frygter ikke Kasi-Jespers piratliga

Det europæiske håndboldforbund er ikke bange for Kasi-Jespers piratliga. LÆS MERE HER

15.27 - FODBOLD: Emil Berggreen skal knæopereres
Emil Berggren må udskyde sin Mainz-debut ovenpå skiftet fra Braunschweig i januar. Den unge dansker har en knæskade, som han skal opereres for torsdag.

»Vi kendte til skaden, inden Emil skiftede til Mainz og håbede på at kunne undgå en operation. Det var desværre ikke muligt, så nu opererer vi,« siger teamchef Axel Schuster til Mainz' hjemmeside.

Emil Bergreen forventes at være ude i tre uger.

14.30 - HÅNDBOLD: GOG dropper at protestere over net-problemer
GOG kommer ikke til at protesere over de problemer, som der var med det ene net i weekendens pokalfinale mod HC Midtjylland.

Læs hvorfor i denne historie.

14.13 - FODBOLD: Massimiliano Allegri er blevet tilbudt jobbet i Chelsea
Intet er officielt i forhold til, hvem der tager over for Guus Hiddink, der lige nu - relativt succesfuldt - vikarierer i manager-stolen i Chelsea.

Sikkert er det dog, at der er en masse spekulationer om, hvem der skal træne Chelsea i næste sæson, og nu skriver Sky Sports så, at Juventus-træneren Massimiliano Allegri er blevet kontaktet med et flot tilbud fra selveste ejeren af London-klubben, Roman Abramovich.

Sky Sports har citater fra Allegris tidligere samarbejdspartner i Pescara, Giovanni Galeone, som siger, at den er god nok - at Abramovich har henvendt sig til Allegri.

Allegri har været en magtfaktor i Juventus og har ført italienerne til flere triumfer.

Læs mere her

14.10 - HÅNDBOLD: Klavs Bruun udtager landsholdstrup
Klavs Bruun Jørgensen har tirsdag udtaget sin første landsholdstrup efter fyringen af Mette Gravholt - du kan læse her, hvem der indgår i truppen.

14.07 - FODBOLD: Er Andreas 'AC' Christensen klar til Chelsea?
Det kan du høre 6'erens fodboldeksperter diskutere i dette klip.

 

13.47 - FODBOLD: Dortmund-fans blæser til protest i pokalkamp
Dortmunds fans indtager først deres plads 20 minutter inde i aftenens pokalkamp i Stuttgart, fordi de er utilfredse med billetpriserne.

Det skriver det tyske fodboldsite kicker.de.

Kvartfinalen i pokalturneringen har været præget af en billetstrid mellem Stuttgart og Dortmund, der er utilfredse med de stigende priser for udeholdets fans. De er blevet 25 procent dyrere.

13.17 - FODBOLD: De Geas Real Madrid-kontrakttilbud lækket
David de Gea ville have fået en fyrstelig hyre, hvis hans skifte fra Manchester United til Real Madrid var gået igennem, viser et lækket dokument ifølge The Telegraph.

Tilsyneladende havde David de Gea fået en løn på 12 millioner euro om året eller omtrent 90 millioner kroner. En vildt høj løn!

David de Gea var egentlig blevet enig med om et skifte, men på grund af et dokument, der blev sendt for sent, blev skiftet ikke til noget.

12.54 - CYKLING: Kristoff vinder foran Cavendish
Alexander Kristoff vandt 2. etape af Tour of Qatar foran sprinteren Mark Cavendish efter en stærk spurt.

Nordmanden fra Katusha går en interessant sæson imøde set med danske øjne, for Michael Mørkøv er udset en vigtig rolle i at hjælpe ham til en masse spurtsejre i fremtiden.

Mark Cavendish vandt første etape.

12.33 - FODBOLD: Rodgers har sagt nej til fem manager-tilbud!
Brendan Rodgers har ifølge Sky Sports sagt nej til fem tilbud om at vende tilbage til manager-gerningen.

»Jeg har haft fem muligheder for at blive træner igen efter mit farvel i Liverpool i klubber, som jeg alle respekterer. Men jeg har bare følt, at jeg har ville have en smule fri,« siger Brendan Rodgers.

Den tidligere Liverpool-manager blev fyret på Anfield i oktober 2015 efter en sløj periode og har efterfølgende været arbejdsløs.

Rodgers sætter ikke navn på nogen af klubberne, men hans tidligere arbejdsgiver Swansea har blandt andet været på jagt efter en manager i den periode.

11.31 - FODBOLD: Dansker på rundens hold i Frankrig
Patrick Olsen gør det godt i Frankrig og hos Ligue 2-klubben Lens, og det bliver bemærket rundt omkring - ikke mindst fodboldsitet France Football, som uddeler Ballon d'Or-prisen, så der er tale om en flot hæder.

Lens ligger nummer fem i den næstbedste franske række. Patrick Olsen har spillet 15 kampe i denne sæson og scoret to mål.

11.00 - CYKLING: Morten Bennekou roser Søren Kragh Andersen
Jeg har netop haft Morten Benneskou, sportsdirektør, coach og talentudvikler på Giant-Alpecin, i røret til en snak om Søren Kragh Andersen, der har fået en fantastisk start på sit nye World Tour-hold.

Læs mere om historien ved at klikke lige her.

10.50 - FODBOLD: Premier League får nyt logo
Premier League får nyt logo fra næste sæson. Løven, der ellers hidtil har været en stor del af logoet, får en tur med øksen, så kun hovedet er tilbage.

Premier League har netop delt en video på Twitter, hvor du kan se det nye logo til sidst i videoen.

Det nuværende og snart tidligere logo kan du se her:

Premier League-logo.

Og vi skal naturligvis have en afstemning om logoerne.

10.06 - OL: Kenya overvejer at trække sig fra OL på grund af virus
Chefen for den olympiske komité i Kenya siger, at den afrikanske nation muligvis trækker sig fra de olympiske lege i Rio, hvis den frygtede zika-virus når et epidemisk niveau.

Det skriver BBC.

Zika-virussen er lige nu et stort problem i Sydamerika, og over den seneste uge har nogle endda sagt, at OL bør flyttes til et andet land.

09.58 - FODBOLD: Drillo roser Leicesters spillestil
Den norske landstræner Eigil Drillo Olsen roser Leicesters spillestil, som imponerer ham en hel del.

»De spiller sådan en type fodbold, som jeg kan lide. Fremadrettet med mange gennembrud og med få berøringer. Samtidig ligger de lavt defensivt og slår meget tidligt (bolden) ned i bagrummet,« siger Eigil Drillo Olsen til norsk TV2.

Drillo har været kendt for en i nogens øjne destruktiv form for fodbold med mange spillere bag bolden.

'09.27 - FORMEL 1: BTs Formel 1-ekspert: Magnussens nødvendige brud med manageren
BTs Formel 1-ekspert, Peter Nygaard, kalder det et nødvendigt brud med manageren for Kevin Magnussen.

Læs hvad Peter Nygaard mener med det i denne klumme.

09.19 - FODBOLD: Eriksen bliver den bedst betalte dansker i verden
Christian Eriksen er ifølge Football Insider tæt på at underskrive en ny kontrakt med Tottenham, der angiveligt er villige til at betale danskeren 80.000 pund om ugen. Eller næsten 800.000 kroner.

Læs mere på bt.dk lige her.

08.54 - AM. FODBOLD: Peyton Manning fejrede Super Bowl-sejr i Disney Land
Peyton Manning fejrede søndagens Super Bowl-sejr på ganske behørig vis - ud over at feste med holdkammeraterne fra Denver Broncos, så tog han familien med i Disney Land og blev hyldet af en masse mennesker.

Den 39-årige quarterback spillede ellers ikke ligefrem en formidabel kamp i 24-10-sejren over Carolina Panthers, men Denvers stærke forsvar anført af Von Miller og DeMarcus Ware leverede en flot præstation og var medvirkende til, at Peyton Manning kunne vinde sin anden Super Bowl-ring.

08.47 - FODBOLD: Amerikansk konsortium tæt på at overtage PL-klub
Et amerikansk konsortium er ifølge BBC tæt på at overtage Premier League-klubben Everton.

Det er blandt andet den tidligere San Diego Padres-ejer John Jay Moores, der menes at være i samtaler med Everton om et køb, som koster 200 millioner pund eller over to milliarder kroner.

Flere og flere klubber i Premier League ejes af udenlandske investorer. Senest fik Crystal Palace nye amerikanske medlemmer i ejerkredsen.

08.42 - HÅNDBOLD: Ulrik Wilbek byder ikke 'Kasi' Jespers' projekt velkommen
Ulrik Wilbek, sportschef i DHF, er bestemt ikke glad for Kasi Jespers nye projekt. Læs mere om den historie lige her.

08.31 - FODBOLD: Real-stjerne skal betale dyrt for skifte
Det bliver dyrt for Toni Kroos, hvis han vil forlade Real Madrid. Meget dyrt.

Ifølge den tyske avis Bild, så har Real Madrid-spilleren en klausul i sin kontrakt, der betyder, at han skal betale 2,2 milliarder kroner (300 mio. euro), hvis han vil til en ny klub.

Kroos kommer næppe til at betale pengene selv - det gør i stedet hans nye klub. Ifølge Bild gælder klausulen, hvis Kroos ønsker at skifte mod klubbens vilje. Og hvis en eventuel ny arbejdsgiver ikke vil betale det fulde beløb, ja, så må Kroos selv spæde til...

08.13 - FODBOLD: Leicester vil forlænge Schmeichels kontrakt
Kasper Schmeichel kan se frem til en forbedret aftale i Leicester, hvis man skal tro den britiske tabloidavis The Sun.

Ifølge avisen står Kasper Schmeichel til at få en endnu bedre kontrakt, herunder ganske givet en endnu højere løn og måske lidt lukrative bonusser oven i hatten.

Kasper Schmeichel har haft stor betydning for, at Leicester lige nu fører Premier League. Senest havde han flere flotte redninger i 3-1-sejren over Manchester City, og andre klubber som Tottenham og Mancester United menes at have fået øje på danskerens evner.

Hvis historien fra The Sun er sand, så er spørgsmålet, hvorvidt Kasper Schmeichel kan lokkes til at blive i klubben. Et mesterskab vil nok hjælpe lidt på den opgave.

08.09 - FORMEL 1: Iskold luft mellem Magnussen og manageren
Forholdet mellem Kevin Magnussen og manager Dorte Riis Madsen er ikke godt. Læs mere om den historie her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.