Årets Eremitageløb er aflyst.

Tusindvis af løbeglade danskere får desværre ikke mulighed for at snøre løbeskoene og tage en tur i Dyrehaven til den 52. udgave af Eremitageløbet.

Det årlige motionsløb, der skulle have været afholdt 4. oktober, er nemlig blevet aflyst.

Det skyldes situationen vedrørende coronavirus. Som så mange andre store begivenheder er løbet også omfattet af forsamlingsforbuddet i Danmark, og derfor bliver det ikke muligt at afvikle løbet i år.

Som så mange andre store begivenheder er årets Eremitageløb i Dyrehaven aflyst på grund af coronavirus og forsamlingsforbuddet, der gælder i Danmark.
Som så mange andre store begivenheder er årets Eremitageløb i Dyrehaven aflyst på grund af coronavirus og forsamlingsforbuddet, der gælder i Danmark. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Når nogen har vurderet risiciene og lavet nogle retningslinjer, vil vi selvfølgelig altid følge dem. Men det er selvfølgelig virkelig ærgerligt. Det skulle have været den 52. udgave af løbet, så det er meget trist. Men så må vi lave den 52. udgave i 2021,« siger løbschef Anders Olesen.

Der er løbere, der har været med hvert år siden løbets begyndelse i 1968 og altså løbet med 51 år i streg. Nu må de vente lidt længere på deres 52. gang.

Det har ikke været muligt af flytte løbet til en alternativ dato på grund af hensyn til Dyrehaven og dyrenes velbefindende. Derfor afvikles Eremitageløbet først igen søndag 10. oktober 2021 i Dyrehaven.

Eremitageløbet er et af verdens ældste motionsløb og er en 13,3 kilometer lang rute gennem Dyrehavens grønne terræn og afvikles af Københavns Idræts-Forening og Københavns Skiklub. Sidste års vindere var henholdsvis Abdi Ulad hos mændene og Sylvia Kiberenge hos kvinderne.

Er du tilmeldt løbet i år, overflyttes din deltagelse automatisk til 2021.