Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et straffespark i en EM-semifinale foran 60.000 fjendtlige engelske fans - hvem på det danske landshold har nerverne til den opgave?

Svaret ligger lige for - det var mandagens panel B.T.s daglige fodboldpodcast, Fodbold EM, helt enige om.

Kasper Dolbergs kølige attitude og gode form gør ham til den naturlige straffesparksskytte, hvis Danmark skulle få et straffespark i onsdagens semifinale mod England. Det understregede europamester og DR-kommentator Morten Bruun, da han sammen med komiker Anders Fjelsted var gæst i Fodbold EM. (Du kan høre hele podcasten nederst i artiklen eller i din podcast-app)

»Det bliver Kasper Dolberg, det er jeg ikke i tvivl om, hvis han er på banen. Hvis han ikke er der, så tror jeg, at det bliver Simon Kjær,« siger Morten Bruun.

Simon Kjær scorer på straffespark i straffesparkskonkurrencen i VM-1/8-finalen mod Kroatien i 2018.  REUTERS/Carlos Barria/File Photo
Simon Kjær scorer på straffespark i straffesparkskonkurrencen i VM-1/8-finalen mod Kroatien i 2018.  REUTERS/Carlos Barria/File Photo Foto: Carlos Barria
Vis mere

Danmarks sædvanlige straffeskytte, Christian Eriksen, har scoret 12 af sine 36 landskampsmål på straffe.

Senest gjorde han det to gange i samme kamp, da Danmark slog Island på udebane i november 2020. Men Eriksen er som bekendt ikke længere med i den danske trup.

Hvis det ikke bliver Kasper Dolberg, så mener Morten Bruun, at det kan blive Simon Kjær. Det har hans kommentatorkollega fra DR, Andreas Kraul, nemlig researchet sig frem til.

»Simon Kjær er ikke straffesparksskytte, men Andreas Kraul har jo researchet det hele.«

Kasper Dolberg til 2-0 under 1/8-delsfinalen mellem Danmark og Wales på Amsterdam ArenA i Holland lørdag 26. juni 2021.
Kasper Dolberg til 2-0 under 1/8-delsfinalen mellem Danmark og Wales på Amsterdam ArenA i Holland lørdag 26. juni 2021. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det viser sig, at Simon Kjær faktisk kun har sparket tre straffespark i sin karriere, og de har alle været i straffesparkskonkurrence, men han har scoret på alle tre, og det er en god ballast at gå ind med,« siger Morten Bruun.

Danmark har hidtil fået et enkelt straffespark. Det var i kampen mod Finland, som Pierre-Emile Højbjerg brændte. Det brændte straffespark gør, at han ikke får chancen igen.

»Det er helt udelukket, så må de holde ham tilbage, de andre, hvis han tager bolden. Det skal han ikke,« siger Morten Bruun.

Du kan høre hele programmet herunder, hvor vi også sætter det ultimative danske landshold gennem tiderne, og så ringer vi til Danmarks tidligere landstræner Åge Hareide.

Andre læser også