Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han debuterede på badminton-landsholdet i 1992. Siden har han vundet masser af medaljer til Danmark. Men nu er det slut. Super-teknikeren Michael Søgaard, 34, spiller ved denne uges VM sin uigenkaldeligt sidste turnering på internationalt topplan.

»Naturligvis er det vemodigt. Men jeg er glad for, at jeg kan stoppe, mens jeg stadig er på toppen,« siger Michael Søgaard, og henviser til at han sammen med makkeren Jim Laugesen er seedet 13 i herredoublerækken, hvor parret i første runde uden problemer vandt over et par fra Singapore.

I badmintonkredse er Michael Søgaard kendt for at være lidt af en rebel. Han er ikke bange for at sige sin mening, og har adskillige gange været i konflikt med lederne i Danmarks Badminton Forbund.

For et par år siden blev han op til en Thomas Cup-slutrunde sat af holdet efter uoverensstemmelser med den daværende landstræner Kenneth Larsen, og sidste efterår var han langt fra tilfreds, da den nuværende landstræner, Steen S. Pedersen, uden varsel besluttede at bryde Søgaards succesrige samarbejde med Rikke Olsen.

»Jeg nærer ingen bitterhed overfor beslutningen. Men det er dog ikke nogen hemmelighed, at jeg syntes den var uretfærdig. Vi lå jo trods alt nummer et på verdensranglisten, da vi lige pludselig ikke måtte spille sammen mere,« sukker Michael Søgaard.

B.T. møder ham på VMs førstedag udenfor National Indoor Arena i Birmingham, hvor solen kaster glansfulde stråler i de vandfyldte, menneskeskabte kanaler.
Til golf og fodbold

Navn: Michael Søgaard

Født 4. januar 1969 i Sønderborg

Højde: 184 cm. Vægt: 76 kilo

Uddannelse: Udlært butiksassistent i sportsforretning. Arbejder i dag som projektleder i reklamebureau. På andet år spillende førsteholdstræner i Kastrup-Magleby, der i foråret genvandt det danske mesterskab.

Bedste resultater: Har vundet DM-, EM- og NM-guld henholdsvis 10, 7 og 3 gange og VM-bronze i mixeddouble 3 gange. Vinder af Grand Prix-finalen i mixeddouble med Rikke Olsen i 1996. Nåede ved OL 2000 i Sydney frem til bronzekampen - men tabte.

Fritidsinteresser: Golf og fodbold.»Jeg opfatter mig mere som perfektionist end rebel. Mere har jeg ikke at sige om den sag nu. Jeg ønsker at koncentrere mig om VM,« siger Michael Søgaard og fortsætter:

»Men når det er sagt skal DBF ikke forvente, at jeg søger et eventuelt ledigt landstræner-job foreløbigt. Ganske vist befinder jeg mig fint i trænerrollen for Kastrup-Maglebys danske hold-mestre. Men jeg passer kort og godt ikke ind i DBFs nuværende system«.

Michael Søgaard betragter finalesejren i mixeddouble ved Grand Prix-finalerne i 1996 med Rikke Olsen som karrierens højdepunkt.

»Men der har været mange andre. For eksempel kom jeg i 1993 med på afbud i mixedouble ved Malaysia Open, og vandt mixeddouble med englænderen Gillian Gowers. Og ved OL i Sydney nåede jeg med Rikke Olsen bronzekampen, men tabte efter at have kikset to matchbolde. Det var ærgerligt. Nederlaget nager stadig. Men jeg er meget tilfreds med, at jeg i mere end 10 år har været i verdenseliten,« siger Michael Søgaard.

Efter alt at dømme fortsætter han i hvert fald én sæson mere som spiller på Kastrup-Maglebys førstehold.

»Til gengæld skal man ikke forvente, at jeg stiller op ved det individuelle DM. Kun hvis der i sidste øjeblik kommer afbud fra en af double-topspillerne, kan jeg måske overtales til at springe ind som reserve med kort varsel,« bemærker Michael Søgaard.

Andre læser også