Da Petter Northug i midten af august sidste år kunne se skandalerne vælte frem, gik han en usikker fremtid i møde.

Men nu vender han altså tilbage til tv-skærmen.

»Petter kommer med som ekspert på vores langrendsrettigheder,« siger Vegard Jansen Hagen, der er sportsredaktør på TV 2 Norge, til Dagbladet.

Det var i midten af august sidste år, den tidligere skiløber blev stoppet af politiet. Noget, han selv fortalte om på sin Instagram-profil.

'I går aftes blev jeg stoppet af politiet i en fartkontrol. Jeg kørte alt for hurtigt, og jeg blev også taget med til lægevagten, så de kunne tage en blodprøve,' skrev Northug, der fortalte, at politiet havde fundet narkotika i hans hjem.

Siden erkendte han, at han kæmpede med et misbrug af alkohol, narkotika og piller i forbindelse med fester. Han fortalte, han nok havde kørt over 200 kilometer i timen, da han blev stoppet, og at han var 'dum nok' til at filme det med sin telefon.

Dog slog han fast, at han ikke havde drukket eller taget stoffer, inden han blev stoppet.

Siden trak samarbejdspartnere sig, hans tv-fremtid var usikker, og han forsvandt generelt fra rampelyset, men det ændrer sig altså nu, hvor norsk TV 2 bekræfter, at Northug, der blev idømt syv måneders ubetinget fængsel, vender tilbage.

Det var i denne bil, Petter Northug kørte langt over hastighedsgrænsen.
Det var i denne bil, Petter Northug kørte langt over hastighedsgrænsen.
Vis mere

Petter Northug kommer til at sidde i et panel med Petter Skinstad og Marit Bjørgen, og de er glade for at have stjernen tilbage efter den meget turbulente periode.

»Han har en helt unik indsigt i sporten, og så engagerer han sig meget. Han kan både begejstre og er troværdig,« siger sportsredaktøren, der understreger, at Northug er meget motiveret.

I 2014 blev Petter Northug også dømt. Dengang var det for spritkørsel.

Northug, der med blandt andet to OL-guldmedaljer og intet mindre end 13 gange VM-guld var en af Norges største sportsstjerner, har indrømmet alt under sagen.