80-årige Bengt Christoffersen kan fejre 40 års jubilæum i Dyrehaven næste år.

E-dagen er hellig for Bengt Christoffersen. Sådan har det været siden premieren i Dyrehaven i 1969. Dén dag er reserveret for den 80-årige tidligere varmemester og klejnsmed, og det respekterer familien.

- Eremitageløbet er noget, man bare skal være med i. Det svigter man ikke. E-løbet er en tradition, fastslår pioneren fra Søborg.

- De første mange år løb vi den tredje søndag i september. Fra 1983 har E-dagen ligget i starten af oktober. Og jeg har været heldig at være med alle årene, siger han.

Ondt i bentøjet er ingen hindring
Søndag 7. oktober deltager Bengt Christoffersen for 39. gang. Omkring et halvt hundrede løbere ud af de 2400, som var med i verdens første motionsløb, arrangeret af KIF, KS og B.T., kan næste år fejre 40 års jubilæum.

- Et år havde jeg ondt i benet, men lægen sagde, at det hverken blev værre eller bedre af, at jeg blev hjemme, så jeg løb selvfølgelig, siger han.

Bengt Christoffersen har været medlem af KIF siden 1943 og er for længst æresmedlem. I sine yngre år var han på landsholdet i både atletik og gang.

Kniber med luften
Han er stadig dansk veteranmester i sin aldersklasse i gang og tager hvert år idrætsmærket i guld.

- Jeg havde større evner for gang end for løb og vandt ti individuelle danske mesterskaber i gang. Jeg går 10-15 kilometer et par gange om ugen, dét er min E-løbstræning. Det kniber lidt med luften, når jeg løber, erkender han.

Løbet ned af kronhjort
- E-løbet og KIF fylder meget i min tilværelse. Tre andre KIF’ere har været med hvert år, ægteparret Inge og Henning Petersen og Jørgen Poulsen. Henning blev for tre år siden løbet ned af en kronhjort og måtte på skadestuen, men der skulle mere til at afskrække ham, beretter han.

Bengt Christoffersen husker det første løb i skoven i 1969. Arrangørerne havde ingen erfaring med tidtagning, og alt var kaos, da mange hundrede løbere kom i mål omtrent samtidig.

- Nogen stod i kø i et kvarter ved Fortunen for at få en tid. De kom alligevel igen året efter, mindes han smilende.

Siger stop en dag
Aldersrekorden i E-løbet er 96 år, men den har Bengt Christoffersen nu ingen ambitioner om at slå.

- Så længe jeg kan, vil jeg deltage, men der kommer jo et tidspunkt, hvor man ikke kan klare de 13,3 kilometer mere, siger han.