Dorthe Holm og det kvindelige curling-landshold tabte til Rusland 9-7, og dermed er Danmark uden chance for at nå semifinalerne, selvom der endnu resterer to kampe.

Danmark fik OL-sølv i 1998 med bl.a. Dorthe Holm på holdet, og mange havde håbet, at vi også ved dette OL kunne komme mellem de fire bedste, men sådan kom det ikke til at gå.

Danmark har ikke vist det stabile spil under OL, som vi ellers er kendt for, så farvellet til medalje-kampen kom derfor ikke som den store overraskelse.

Danmark kom dårligt fra start mod Rusland. Bagud 0-2 efter de to første ender, men vi fik udlignet til 2-2. Så rykkede Rusland igen, og foran 5-2, var det Dorthe Holm og co. der hele tiden halsede efter.

I 8. ende var vi tæt ved at reducere russernes 4-6 føring til 5-6, men desværre kiksede Dorthe Holm fatalt, og Rusland kom istedet foran 8-4.

Det lignede en afslutning for Danmark, men russerne begyndte åbenbart at få nerver, og nogle fejl blev omgående udnyttet, så Danmark vandt 9. ende 3-0, og var tilbage i kampen med 7-8 inden 10. og sidste ende.

I den afsluttende runde lå Danmark længe til at få udlignet til 8-8, men russernes sidste sten afgjorde slaget - så det istedet blev 9-7.

- Det var selvfølgelig ingen fed fornemmelse, sagde Dorthe Holm efter nederlaget til TV2 Zulu. Der var jo drømme og ideer, inden vi tog afsted, så naturligvis er det her en skuffelse.

- Jeg syntes ikke vi spillede dårligere end Rusland i dag, men jeg kan ikke sige præcist, hvad der er gået galt. Men vi må bare konstatere, at det her ikke har været vores uge i Torino. Men vi vil fortsat kæmpe - og håbe at slutte af med sejr i de to sidste kampe.

- Jeg har ikke fortrudt mit comeback. Det har været en stor oplevelse trods alt, og jeg synes vi har fungeret godt sammen, selvom der ikke har været tale om et klubhold.

Fremtiden? Tja, nu vil jeg lige gå hjem og tænke det hele igennem, og så må vi se, sagde en tydeligt skuffet dansk kaptajn.

haj@bt.dk