Uenigheden om hvorvidt FCK-boss, Flemming Østergaard og tidligere Gefion-direktør, Jens Erik Karlskov Jensen, spillede golf om prisen på købet af Parken, er til at få øje på.

 • Don Ø. spillede golf om 10 mio.

  I bogen »Spillet om FCK«, skrevet af journalisterne Christian Thye-Petersen og Kasper Steenbach fortæller FCK-bossen, at han ved første tee foreslog Karlskov Jensen, at de spillede golf om de 10 mio. kr., som skilte parterne i forhandlingerne om købet af Parken. Seancen udspillede sig i 1998 på Simons Golf Club i Kvistgård.

  I bogen beskriver Flemming Østergaard, hvordan de to direktører på 16 hul udfordrer hinanden, da Gefion-direktøren er foran med to slag. Østergaard er citeret for blandt andet at sige:

  »Så sagde jeg til ham: Jens Erik, kig på mig. Han kiggede på mig og så sagde jeg: Slap helt af, det er kun penge. Hans hænder gik sådan her,« siger Flemming Østergaard i bogen og viser, hvordan Gefion-direktørens hænder rystede.

  Han kiksede slaget, og senere gjorde Østergaard spillet færdigt og vandt slaget. Østergaard, der har godkendt citaterne i bogen er også citeret for at sige til Karlskov Jensen, at »spillegæld er æresgæld.«

  Herefter siger FCK-bossen i bogen:

  »Nu er det let at sidde og sige, at vi spillede om ti mio. kr.. Men det hører med til historien at det kunne være, at han var tilfreds. Det ved jeg jo ikke, men jeg var klar til at slutte på 150 mio. kr. Det er helt sikkert«.

  I dag - snart fire år senere - husker Jens Erik Karlskov Jensen situationen anderledes:

  »Det var en joke. Det har Østergaard bekræftet overfor mig onsdag i denne uge, da vi læste om det i avisen. Man har jo lov til at joke om sådan noget. Men vi er begge for professionelle til at gøre den slags forhandlinger.

  Dem, der har set mig spille golf, vil grine, hvis de hørte om det her. Jeg spiller kun golf to gange om året, mens Østergaard vel gør det fem gange om ugen,« siger Karkskov Jensen.

  Hvordan har du det med, at sagen nu bliver oprullet i en ny bog?

  »Det er naturligvis ubehageligt. Jeg vil da ikke udelukke at Østergaard har sagt det, der er gengivet i bogen. Men det var altså en joke,« siger Jens Erik Karlskov Jensen til B.T.

  Hidtil har Flemming Østergaard holdt lav profil i reaktionerne på »Spillet om FCK«. Han afviser ligeledes, at der var tale om andet end en joke.

  »I kalder mig jo gang på gang konservativ og budgetansvarlig i mine investeringer. Hvor passer det så henne i det billede, at jeg skulle spille golf om millioner?

  I må gerne udvise lidt mere respekt for mig og klubben. Nå, jeg må smutte, jeg har lige en pokalfinale,« lød det venligt fra Østergaard.