Fire minutter inde i 2. halvleg kom Bari og Michael Madsen foran 3-0 i dagens Serie A-kamp mod Perugia. Men da fodboldkampen blev fløjtet af, havde gæsterne scoret fire gange og den tidligere AB-spiller var blevet præsenteret for dommerens røde kort. Det blev også en skidt dag for topholdet Juventus, som satte to vigtige point til, da de hjemme på Delle Alpi måtte nøjes med 1-1 mod Lecce.

Fire minutter inde i 2. halvleg bragte Bari, med Michael Madsen, sig foran 3-0 i søndagens Serie A-kamp mod Perugia. Men da fodboldkampen blev fløjtet af havde gæsterne scoret fire gange og den tidligere AB-spiller var blevet præsenteret for to gule kort - det sidste fik han for at begå det straffespark, som afgjorde kampen.

Også skidt søndag for mesterskabsaspiranterne Juventus, som satte to vigtige point til, da de hjemme på Delle Alpi måtte nøjes med 1-1 mod Lecce. Det betød dog ikke så meget i topstriden, idet topholdet Roma spillede 2-2 i det romerske lokalderby mod Lazio.

Roma har efter 28. spillerundes resultater stadig et forspring på seks point ned til Juventus, mens Torino-klubben selv har et ned til Lazio på tredjepladsen. Nederlaget til Bari kan også blive dyrt i kampen om at undgå nedrykning, hvor holdet på sidstepladsen har 19 point. Ni point for lidt til at blive i den bedste række, hvor der resterer seks runder.

Paolo Poggi udnyttede efter 11 minutter et straffespark til at bringe Bari på sejrskurs. En sejr der var yderst velkommen, efter at et andet bundhold Reggina lørdag besejrede Napoli 3-1. Fire minutter før pausen kom de tættere på sæsonens sjette sejr, da forsvarsspilleren Giuseppe Mazzarelli øgede til 2-0.

Og fire minutter efter pausen lignede det en sikker sejr, da Michele Marcolini gjorde det til 3-0, men i stedet begyndte nedturen for Michael Madsen og Bari. Først med danskerens gule kort et minut efter 3-0-målet.

Den store nedtur kom dog først endeligt i løbet af 16 minutter fra det 66. til 82. minut. Koreaneren Jung Hwan Ahn reducerede til 3-1, inden indskiftede Anselmo Robbiati med to scoringer på tre minutter fik bragt balance i målregnskabet. Og helt galt gik det, da Michael Madsen begik det straffespark, som kostede ham kampens andet gule kort og som den italienske landsholdsspiller Marco Materazzi sikkert udnyttede til at sætte en tyk streg under Baris nedtur.

Et lignende straffespark fik Juventus efter 86. minutters spil af kampen mod Lecce. Stillingen var på det tidspunkt 1-1, men det ændrede sig ikke, efter at Filippo Inzaghi misbrugte fra 11-meterpletten.

Kampen på Delle Alpi var i det hele taget en trist affære, hvor de to højdepunkter - scoringerne - var placeret indenfor to minutter i slutningen af første halvleg. Først sparkede Igor Tudor hjemmeholdet tættere på Roma, men i minuttet efter udlignede Alessandro Conticchio på et hovedstød.

Topkampen og det romerske lokalbrag på Olimpico blev en taktisk forestilling, som før pausen stort set ikke bød på scoringschancer. Det blev der dog rådet bod på i anden halvleg og her var de formentlig kommende mestre mere effektive end de forsvarende ditto.

Den argentinske topscorer Gabriel Batistuta, som lige har holdt en månedlang scoringspause, viste sin normale effektivitet tre minutter efter pausen. Den alsidige venstrekant Marco Delvecchio sendte, efter et rush langs sidelinien, bolden ind foran mål, hvor Batistuta med et følt skud dirigerede den ind bag en chanceløs Angelo Peruzzi i Lazio-målet.

Og bare seks minutter senere var Delvecchio selv rykket ind i målfeltet, hvor han afgjorde kampen med sin flotte udnyttelse af Christiano Zanettis lange bold. 2-0 og så kunne Fabio Capellos tropper koncentrerer sig om de defensive pligter.

Spændingen kom tilbage i matchen, da den tjekkiske landsholdsspiller Pavel Nedved gav prøver på sin fine, fine sparketeknik. Riposten efter et hjørnespark endte hos Nedved på kanten af feltet og hans spark gik i en bue over Roma-målmand Francesco Antonioli.

Og i dommerens overtid sikrede endnu et flot langskud, denne gang fra indskiftede Lucas Castroman, Lazio det ene point, som betyder, at situationen i toppen er uændret. Men Roma ligner fortsat det bedste bud på det italienske mesterskab, som hovedstadsklubben ikke har vundet siden 1983.

Udinese uden danskere tabte 2-1 til Fiorentina. Thomas Helveg og Martin Laursen spillede til gengæld hele kampen, da Milan besejrede Verona 1-0. Og Inter tabte et vigtigt skridt i toppen, da Brescia vandt 1-0 på et straffesparksmål af Roberto Baggio.