Den nu tidligere Team Danmark-direktør Lone Hansen valgte i slutningen af januar at kaste håndklædet i ringen. Efter seks år i jobbet var det slut.

Det førte til mange spekulationer om, hvorfor direktøren blot fem måneder før sommerens udsatte OL i Tokyo pludselig sagde stop. Men to måneder senere fortæller hun nu hvorfor.

Det sker i et interview med DR Sporten.

For begrundelsen er slet ikke så udramatisk, som det ellers blev fremstillet som tilbage i januar. Dengang nøjedes Lone Hansen med at konstatere, at det var på tide 'at give stafetten videre til en ny ledelse'. Samtidig takkede bestyrelsesformanden i Team Danmark, Lars Krarup, blot for direktørens arbejde.

Men det var ikke hele sandheden.

I det første år af coronapandemien var Lone Hansen således udsat for et ekstremt arbejdspres, og det skete samtidig med, at hun i privaten kæmpede med død og alvorlig sygdom i den nærmeste familie.

I foråret mistede hun sin lillebror og i efteråret blev et andet nært familiemedlem ramt af en livstruende sygdom. Til sidst blev det for for meget for direktøren.

»Jeg var virkelig i krise og ønskede bare at have fokus på min familie,« fortæller hun til DR.

I juleferien traf hun derfor beslutningen om at trække sig. Hun var nødt til 'at vælge sin familie', fortæller hun.

Den 59-årige direktør har tidligere været direktør i Anti Doping Danmark og var også selv en aktiv sportsudøver. Hun er tidligere danmarksmester i karate, og hun har også været landstræner samt sportschef i Dansk Karate Forbund.

Hun stoppede officielt i jobbet som direktør i Team Danmark 26. februar.

Team Danmark har endnu ikke annonceret en erstatning for Lone Hansen. Stillingen er blevet opdelt i to, så det sportslige og kommercielle fremover deles ud på to direktører.