Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Bjarne Riis' forretningspartner, den tidligere Saxo Bank-boss Lars Seier Christensen, har smidt penge i et talentprogram inden for den nye og hurtigt voksende sportsgren, e-sport.

Det var ikke nyheden om et nyt dansk cykelhold, Lars Seier Christensen præsenterede tirsdag i Vejle. I stedet fortalte han ved et pressemøde på Campus Vejle Sportscollege, at hans firma Seier Capital har købt en andel af e-sportsklubben Tricked Esport, der har til huse i Vejle.

Her fostrer klubben Tricked Esport nye danske talenter, der kæmper med på verdensplan i populære onlinespil som FIFA, League of Legends, Counter-Strike og Call of Duty.

Selvom Lars Seier Christensen er alene om at investere i e-sporten, der er kæmpestort i specielt Asien, så er Bjarne Riis også med på sidelinjen. Den tidligere danske cykelrytter er nemlig sportslig rådgiver for Seier Capital. Og Bjarne Riis var også at finde på tirsdagens pressemøde.

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis håber nemlig blandt andet, at de kan samle erfaring fra e-sportsklubben, der kan være brugbar, når de en dag for alvor er tilbage på cykelscenen med et World Tour-hold.

»Der kan sagtens være nogle synergier mellem det her og vores andre aktiviteter. Vi har jo også investeret i et cykelhold i Vejle, og Bjarne har også en tilknytning til Vejle (har et hus, red.). Bjarne er meget indstillet på at komme og hjælpe med at udvikle Tricked Esports kommunikation og holdarbejde. Så Bjarne Riis er også med inde over det i en vis forstand,« siger Lars Seier Christensen til BT og fortsætter:

»Det, vi kan lære af de her drenge er, hvordan man kan skaffe en interesse omkring en sport, der ikke har de normale mediers opmærksomhed. Det er et eksempel på, hvordan vi kan lære af hinanden.«

Lars Seier Christensens investering skal sikre klubbens økonomiske fundament, sådan at talenterne fortsat kan formes fremover. Danmark har allerede markeret sig på verdensplan. Det skete i marts i år, da kun 17-årige Mohamad Al-Bacha vandt VM i spillet FIFA.

Kritikerne vil dog måske anfægte, at e-sport ikke kan sammenlignes med 'almindelig' sport. Men det afviser Lars Seier Christensen.

»Er billard og skak sport? De her folk arbejder 60 timer om ugen med blandt andet fysisk træning, mens de også hele tiden udvikler deres færdigheder. Spillerne arbejder med fokus og team-arbejde, så jeg kan ikke se, hvordan man ellers skulle definere det som andet end sport. Det er altså ikke sådan nogle små tykke drenge, der sidder og drikker cola og spiser Pizza. De bedste af dem tjene lige så meget som en fodboldspiller. På sigt vil det blive mere og mere almindeligt,« fastslår han.

Om Lars Seier Christensen og Bjarne Riis' planer om at skabe et nyt, stort cykelhold er der ikke meget nyt, fortæller Lars Seier Christensen. Her drømmen om at skabe et World Tour-hold allerede i 2017 ikke længere sandsynlig.

Meldingerne går dog på, at der fortsat er gang i snakken med mulige partnere og sponsorer, men at den danske duo satser på at have et hold klar i 2018.

Andre læser også