DCU har præsenteret formændene for de danske cykelklubber for en tidslinje, der viser de vigtigste begivenheder omkring forløbet, der førte til, at Rabobank valgte at trække danskeren ud af Tour de France.

Det er Politiken, der er kommet i besiddelse af denne tidslinje, som viser, hvordan sagen ser ud, set fra Danmarks Cykel Unions side. Her er hele det knudrede forløb skitseret i detaljer.

Sidste efterår tog Michael Rasmussen selv kontakt til DCU for at undersøge muligheden for igen at komme til at køre på landsholdet efter to års fravær, hvor han havde kørt på mexicansk licens.

Det indvilligede DCU i forudsat, at den danske bjergkonge igen stillede op til DM, fik licens i Europa og lod sig teste uden for konkurrence af Anti Doping Danmark (ADD). Efter det nedenstående forløb valgte DCU alligevel at udelukke Rasmussen fra landsholdet.

Her er tidslinjen:

24. marts 2006:

Michael Rasmussen (MR) modtager en advarsel, "recorded warning", fra UCI (Den Internationale Cykelunion, red.) pga. for sent indleverede "whereabouts" (opgørelse over opholdssteder til brug for dopingkontrol uden for konkurrence, red.).

6. april 2007:

ADD møder op på MR’s bopæl i Italien, hvor han ifølge sine "whereabouts" skulle være, men han var ikke hjemme. MR’s kone og MR’s egen forklaring om, hvor han befinder sig stemmer tilmed ikke overens, hvilket førte til advarslen fra Anti Doping Danmark (ADD) 8. maj. Jesper Worre (JW) fortæller derefter MR, at han ikke skal have flere advarsler, hvis aftalen om landsholdet skal stå ved magt.

4. juni 2007:

MR tager til Mexico fra 4. juni og vil være der til 12. juni. Det skriver han i en ændring af sine ’whereabouts’, som angiveligt blev postet 8. juni og først modtaget af UCI 11. juni. Det fører til en officiel advarsel, "recorded warning", fra UCI 29. juni, men allerede 11. juni bliver DCU dog orienteret om en "written warning".

12. juni 2007:

MR beslutter, ifølge ham selv, at blive i Mexico og sender et brev med posten om, at han bliver der til 28. juni. Dette brev modtager UCI først 29. juni. Allerede 26. juni er MR i Italien, fordi han har ændret planer. Det betyder, at han har været uden for dopingkontrollens rækkevidde fra 4. til 26. juni, dvs. 22 dage.

21. juni 2007:

ADD møder op på MR’s bopæl i Italien, hvor han ifølge sine oprindelige "whereabouts" skulle være, men han er ikke hjemme. Han er i Mexico , siger hans stuepige. ADD prøver også at kontakte MR i hans italienske cykelbutik, men der er han heller ikke. Dette fører til en "written warning" 28. juni og siden en "recorded warning" fra ADD 10. juli.

21. juni 2007:

DCU’s bestyrelse beslutter, at MR ikke kan komme i betragtning til landsholdet.

26. juni 2007:

JW prøver forgæves at ringe til MR flere gange og skriver i stedet en e-mail med meddelelsen om udelukkelsen fra landsholdet.

26. juni 2007:

DCU skriver e-mail til UCI og ADD for at høre, om de må offentliggøre, at MR er udelukket på grund af advarslerne. ADD siger o.k., hvis UCI siger o.k. UCI svarer aldrig og benægter tilmed under Touren, at man er blevet spurgt. Siden har man imidlertid bekræftet og undskyldt.

26. juni 2007:

MR forklarer UCI, at han har sendt et brev fra Italien 4. juni om den første uge i Mexico og om, at han har sendt brev igen 12. juni fra Mexico .

29. juni 2007:

UCI svarer MR, at han har fået en "recorded warning" og opsummerer antallet af advarsler. Alle fire advarsler er nævnt i den e-mail, der er sendt i kopi til WADA, ADD og Rabobank.

29. juni 2007:

Rabobanks sportsdirektør Theo de Rooy ringer til JW efter at have fået mailen. De gennemgår alle fire advarsler. JW meddeler Theo de Rooy DCU’s beslutning om, at MR er udelukket fra landsholdet. Og at Rabobank bør overveje seriøst, om de tør tage MR med til Tour de France.

30. juni 2007:

MR møder op til DCU’s 100-års jubilæum. JW og MR taler om bestyrelsens beslutning. MR vil fremsende yderligere dokumentation og beder om, at bestyrelsen ser på sagen igen.

3. juli 2007:

DCU’s bestyrelse holder telefonmøde. Da der ikke er kommet nye informationer frem, står beslutningen ved magt.

6. juli 2007:

JW fortæller MR, at bestyrelsen står fast.

15. juli 2007:

MR vinder etapen til Tignes og får den gule trøje. Samtidig fortæller Davide Cassani på direkte tv, at han mødte MR i Dolomitterne 13. juni og var imponeret over hans ihærdighed.

17. juli 2007:

Ekstra Bladet spørger på sin sportsforside: »Kan vi juble med dig?« og starter hele debatten om MR.

18. juli 2007:

DR spørger MR og hans sportsdirektør, Erik Breukink, om han har nogen advarsler. De svarer, at han kun har én, men at det er bragt i orden.

19. juli 2007:

JW siger til DR, at MR har mere end én advarsel og derfor er udelukket fra landsholdet.

22. juli 2007:

Rabobank vil på et pressemøde slet ikke anerkende ADD-advarslerne.

23. juli 2007:

Rabobank tager MR ud af Tour de France med den begrundelse, at han har løjet for holdet. Rabobank siger, at MR har bekræftet, at han var i Italien 13. juni og ikke i Mexico.