Det er alle landskampes moder, der venter i aften. Glemt alt om arvefjendeopgør mod Sverige, for den sande klassiker i landsholdsregi er mod naboerne i nord, ikke dem på den anden side af Øresund.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Og det skyldes, at der er så sitrende en stemning op til de opgør. Det er som om, der bliver fundet en ekstra mængde adrenalin, som om retorikken får et ekstra hak. Og den stemning forplanter sig til tilskuerpladserne og til banen.

Men Norge har det med at kamme lidt mere over, end vi gør her i Danmark. Lad os være ærlige og sige, at det til tider bliver en smule hysterisk. Som når en blog på Sporten.dk med overskriften ‘Vi har intet at frygte’ får norske medier og norske fodboldfans til at fare til tasterne og straks beskylde den danske fodboldarrogance for at være eksploderet i selvfedme.

Sagen er den, at det danske landshold reelt ikke har noget at frygte. Det betyder ikke, at en dansk sejr ligger lige for. På ingen måde, for det danske landshold har nok haft en succesrig træningslejr, men en række profiler blandt Morten Olsens 11 startende, er ikke just førstevalg i deres respektive klubber – eller de klubber, de indtil for kort tid siden var ansat i.

Der har været et hav af personlige fejl på landsholdet, som har kostet dumme mål, og Nicklas Bendtner som enlig angriber skal efterhånden 14 måneder tilbage i kalenderen for sidst at finde en dato, hvor der stod – mål for Danmark. Til gengæld er der en lille stjerne ved navn Christian Eriksen, som er i forrygende form, og som meget vel kan få en hovedrolle som den kreative, offensive spilstation, der skal levere

Men Norge er stadig ikke nogen frygtindgydende nation. Havde vi mødt Spanien eller Holland, ville der være noget at frygte. Men et norsk landshold under ledelse af legendariske Egil Drillo Olsen overrasker sjældent. Morten Olsen ved med andre ord, hvad der venter. Og det er et norsk landshold, som vil komme i en solid defensiv formation. Som med stenhårdt løbearbejde, et fysisk overtag og god organisation vil jagte kontramålet eller forsvare sig til en nul-løsning, der giver det ene point, der er målet.

Det er ikke for at træde nordmændene på fodbold-stoltheden, men det er ikke frygtindgydende. Det er kompetent, sikkert og indarbejdet – og de dyder kan man også vinde fodboldkampe på. Men hvis det danske landshold vil gøre sig forhåbninger om at komme til EM, så er Norge af en beskaffenhed, hvor det er påkrævet med tre point.

Det er på ingen måde nogen uoverkommelig opgave.

Skriv en kommentar til sportschefens blogindlæg her